Sprādzienos Mogadīšo vismaz 22 bojāgājušie

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sieviete skrien garām terorista izraisīta sprādziena vietai Mogadīšo, Somālijā
Sieviete skrien garām terorista izraisīta sprādziena vietai Mogadīšo, Somālijā Foto: Reuters/LETA

Divos bumbu sprādzienos Somālijas galvaspilsētā Mogadīšo netālu no prezidenta pils sestdien nogalināti vismaz 22 cilvēki, pavēstīja policija. Sestdienas rītā notikušajos sprādzienos vairāk nekā 30 cilvēki ievainoti, sacīja policijas amatpersona Ahmeds Bašane.

Nogalināto vidū ir vairāki policisti, civilisti, arī pazīstams somāļu žurnālists.

Mogadīšo vicemērs Mohameds Abdullahi Tuula teroraktā izdzīvojis, bet vairāki viņa miesassargi zaudējuši dzīvību. Somālijas parlamenta deputāts ievainots.

Līdzās armijas kontrolpunktam pie prezidenta pils un Nacionālā teātra ap plkst.9.30 eksplodējis mīnēts auto. Pašnāvnieks detonējis spridzekļus brīdī, kad drošības struktūru pārstāvi pārmeklējuši auto, sacīja policijas amatpersona Ali Hasans Kulmije.

Drīz pēc tam šajā pat rajonā, kurā jau bija saradies daudz policistu un mediķu, detonēts vēl viens mīnēts auto.

Dzīvību zaudējis arī pazīstamais Londonā bāzētās somāļu raidorganizācijas "Universal Television" žurnālists Avils Dahirs Salads.

Sprādzienu dārdi bija dzirdami teju visā pilsētā. Kā redzams sociālajos tīklos publicētajās fotogrāfijās, bojāgājušo vidū ir cilvēki policijas uniformās.

Atbildību par sprādzieniem uzņēmies džihādistu grupējums "Shabaab", kas 2011.gada pamatā tika izskausts no galvaspilsētas un ir zaudējis daudzus savus agrākos bastionus.

"Shabaab" joprojām kontrolē plašas teritorijas lauku apvidos un turpina pret valdību partizānu karu. Grupējums apņēmies gāzt starptautiski atbalstīto Somālijas valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu