Saeimas komisijai nepieciešamas papildu darba rokas (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāte Janīna Kursīte-Pakule
Saeimas deputāte Janīna Kursīte-Pakule Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdz ar iedzīvotāju kolektīvo iniciatīvu skaita pieaugumu Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule (VL-TB/LNNK) lūgusi izvērtēt iespēju veikt personāla resursu izmaiņas.

Politiķe iesniegumā parlamenta Prezidijam norāda, ka iedzīvotāju kolektīvo iesniegumu skaits, pateicoties sabiedrības aktivitātēm, ar katru gadu pieaug.

Komisijai ir stingri noteiktos termiņos jāveic kolektīvā iesnieguma sākotnējā izvērtēšana. Tāpat kopš 12.Saeimas komisijā ir ievēlēti divi deputāti un 13.Saeimā deputātu skaits ir 14, norāda komisijas vadītāja.

Pakule-Kursīte skaidro, ka darba apjoms komisijā ir būtiski pieaudzis, taču tās darbību nodrošina tikai viens konsultants, kuram noteikti ļoti plaši pienākumi un nesamērīgi liels darba apjoms.

Komisijas vadītāja vērš uzmanību, ka, ja vienīgais darbinieks uz kādu laiku nevarētu veikt darba pienākumus, tad šādā situācijā komisijas darbs var tikt kavēts, apdraudot tās funkciju izpildi.

Citās Saeimas komisijās ar līdzīgu darba apjomu ir no trim līdz sešiem darbiniekiem, norāda politiķe. Viņa pauž, ka, vadoties no Saeimas Administrācijas un citu Saeimas struktūrvienību amatu katalogā noteiktā, komisijas darbības nodrošināšanai būtu nepieciešams vecākais konsultants un konsultants.

Tāpēc Kursīte-Pakule aicina Prezidiju neatliekami izvērtēt iespēju veikt personāla resursu izmaiņas.

Prezidijs iesniegumu nodevis izvērtēšanai Saeimas Administrācijai.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu