Indonēzijā pēc nāvējošā cunami turpinās vulkāna izvirdumi

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Indonēzijā pēc vairākiem Anak Krakatau vulkāna izvirdumiem izsludināts otrās pakāpes brīdinājums, kā dēļ apturēta lidmašīnu satiksme ap vulkānu, vēsta raidorganizācija BBC. Pagājušonedēļ vulkāna izvirduma izraisītā cunami vilnī gāja bojā vairāk nekā 400 cilvēku.

"Anak Krakatau vulkāniskā aktivitāte turpinās," norāda Indonēzijas katastrofu seku novēršanas aģentūra.

Iedzīvotājiem un tūristiem liegts uzturēties piecu kilometru rādiusā ap vulkānu.

Patlaban notiek īsi lavas izvirdumi.

VIDEO: Indonēzijā pēc nāvējošā cunami turpinās vulkāna izvirdumi

Pārvirzītas lidmašīnas, kuru maršruts veda garām vulkānam. Anak Krakatau mesto vulkānisko pelnu dēļ izsludināts sarkanais brīdinājums.

Izmaiņas skārušas apmēram 20 līdz 25 lidojumus, tai skaitā starptautiskos reisus uz un no Austrālijas, Singapūras un Vidējiem Austrumiem.

Anak Krakatau vulkānā aktivitāte novērota jau kopš jūlija, taču pagājušās nedēļas laikā izvirdumi notiek jo īpaši aktīvi.

Saskaņā ar pēdējiem datiem neprognozētais cunami vilnis laupīja dzīvību 429 cilvēkiem, vairāk nekā 1400 cilvēku tika ievainoti un vismaz 128 tiek uzskatīti par pazudušiem. Vairāk nekā 21 000 cilvēku bijuši spiesti pamest savas mājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu