Austrāliju pārņēmis karstuma vilnis; izsludināts ugunsgrēku brīdinājums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Austrāliju pēdējās dienās pārņēmis karstuma vilnis – gaisa temperatūra daudzviet valstī jau ceturto dienu pēc kārtas pārsniedz 40 grādus pēc Celsija. Pašreizējā temperatūra ir līdz pat 14 grādiem augstāka par vidējo temperatūru šim periodam, vēsta ASV medijs CNN.

Termometra stabiņš virs 40 grādiem pakāpies daudzviet Jaundienvidvelsā, Viktorijā un Dienvidaustrālijā.

Kā informē Austrālijas meteoroloģijas dienests, šajos štatos arī izsludināti brīdinājumi par meža ugunsgrēku iespējamību.

Tiek prognozēts, ka tuvākajās dienās gaisa temperatūra Rietumaustrālijā varētu pieaugt pat virs 45 grādiem.

Augstā temperatūra radījusi nopietnas problēmas arī savvaļas dzīvniekiem, karstuma radītais sausums izraisa dzīvnieku bojāeju no slāpēm.

Janvāris tradicionāli karstākais vasaras mēnesis Austrālijā. Pēdējo dienu karstuma vilnis veicinājis bažas, ka 2019.gada sākumā karstums valstī varētu vēl vairāk pieņemties spēkā.

Pagājušā gada janvāri Sidnejā tika reģistrēta augstākā temperatūra gandrīz 80 gadu laikā, kad temperatūra sasniedza 47,3 grādus pēc Celsija, tikai par pusgrādu atpaliekot no 1939.gadā sasniegtā 47,8 grādu rekorda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu