Ugunsgrēkos aizvadītajā diennaktī gājuši bojā divi cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Ugunsgrēkos Latvijā aizvadītajā diennaktī gājuši bojā divi cilvēki, bet vēl četri cietuši, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Viens cilvēks dzīvību zaudējis ugunsgrēkā Rīgā. Īsi pēc plkst.19 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu no aculieciniekiem, kuri informēja, ka pa kādas dzīvojamās mājas logiem nāk dūmi. Ēkas otrā stāva dzīvoklī dega mēbeles un sadzīves mantas sešu kvadrātmetru platībā.

Savukārt šonakt pēc plkst.1 ugunsdzēsēji steidzās uz Salacgrīvas novadu, kur divstāvu dzīvojamā ēkā dega dzīvoklis 40 kvadrātmetru platībā un virs tā esošais jumts ar bēniņiem tikpat lielā platībā. Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējās deviņi cilvēki. Divas personas ugunsgrēkā cieta, bet viens cilvēks gāja bojā. Ap plkst.4 ugunsgrēks tika lokalizēts, un šobrīd turpinās tā dzēšana.

Tāpat šonakt Cesvaines novadā divstāvu dzīvojamā mājā nelielā platībā degusi gulta. Likvidējot ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Vēl šonakt Cesvaines novadā degušas kādas dzīvojamās ēkas divas istabas un tajās esošās sadzīves mantas 40 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots mediķiem. Ugunsgrēks ir lokalizēts, bet vēl turpinās tā dzēšana.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 36 izsaukumus - 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, deviņus uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Līdz šim šogad ugunsnelaimēs gājuši bojā 82 cilvēki, kas ir vairāk nekā pērn, uzsvēra VUGD pārstāve. "VUGD pieredze liecina, ka daļu no traģiskajām ugunsnelaimēm varēja iepriekš novērst, ja vien cilvēki nerīkotos tik neapdomīgi un savlaicīgi ievērotu ugunsdrošības prasības," norādīja Palkavniece.

Lai gaidāmās Jaunā gada svinības neaptumšotu nelaime, VUGD aicina cilvēkus neaizmirst par drošību - nesmēķēt telpās, nepārkurināt krāsnis, uzmanīgi apieties ar uguni, neaizmirst nodzēst sveces un ievērot pirotehnikas lietošanas noteikumus. Ja tomēr svētku laikā ir notikusi kāda nelaime un nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība, nekavējoties jāzvana uz tālruņa numuru 112.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu