Tokijā automašīna ietriecas pūlī; ir cietušie

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Autofurgonam ietriecoties cilvēku pūlī, Tokijā īsi pēc pusnakts ievainoti deviņi cilvēki, no kuriem viens guvis smagas traumas.

Nelielo autofurgonu vadīja 21 gadus vecas vīrietis Kazuhiro Kusakabe, kurš aizbēga no notikuma vietas, bet aptuveni pusstundu vēlāk tika aizturēts tuvējā parkā, vēsta ziņu aģentūra "Kyodo News".

Viņš policistiem sacīja, ka pastrādājis teroraktu, atriebjoties par nāvessodu. Nav zināms, vai viņš domājis konkrētu sodu kādai personai vai nāvessodu vispār.

Japānā ceturtdien nāvessods tika izpildīts diviem cilvēkiem, bet jūlijā ar nāvi tika sodīti visi 13 pastardienas kulta "Aum Shinri Kyo" ("Augstākās patiesības sekta") dalībnieki, kas tika notiesāti par zarīna gāzes uzbrukumu Tokijas metro 1995.gadā.

"Kyodo News" vēsta, ka Kusakabes izteikumi un uzvedība likusi varasiestādēm apšaubīt viņa garīgās veselības stāvokli un viņa spēju uzņemties kriminālatbildību par notikušo.

Viņš policijai atzinies, ka ar autofurgonu atbraucis no Osakas prefektūras un vēlējies nogalināt cilvēkus, kuriem uztriecies virsū.

Autofurgonā tika atrasta kanna ar petroleju, ko viņš gribējis izmantot, lai aizdedzinātu transporta līdzekli, ziņo "Kyodo News".

Incidents notika aptuveni desmit minūtes pēc pusnakts Takestas ielā, kur pēc jaunā gada sagaidīšanas atradās daudz cilvēku.

Šī iela ir populāra iepirkšanās vieta ar daudziem modes preču veikaliņiem, un to iecienījuši gados jauni cilvēki un tūristi.

Astoņi cilvēki tika ievainoti ar autofurgonu, bet devītajam furgona vadītājs uzbruka pēc izkāpšanas no transporta līdzekļa. "Kyodo News" vēsta, ka viens no cietušajiem atrodas kritiskā stāvoklī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu