Magņitogorskā sagruvušās mājas drupās atrasts dzīvs 11 mēnešus vecs bērns (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Magņitogorskā no sagruvušās daudzdzīvokļu mājas drupām otrdien izglābts desmit mēnešus vecs puisītis, paziņojušas amatpersonas.

"Glābēji sadzirdēja raudāšanu. Bērnu izglāba tas, ka viņš atradās šūpulī un bija silti sasegts," ziņapmaiņas lietotnē "Telegram" pavēstīja Čeļabinskas apgabala gubernators Boriss Dubrovskis.

Bērns nogādāts slimnīcā. Viņa stāvoklis ir smags. Mazulis guvis nopietnus apsaldējumus, galvas traumu un vairākus lūzumus, paziņoja Veselības ministrija. Bērns tiks pārvests uz slimnīcu Maskavā.

Gaisa temperatūra naktī Magņitogorskā noslīdēja līdz mīnus 27 grādiem pēc Celsija.

Bērna māte ir dzīva un jau redzējusi savu dēliņu, ziņoja avārijas dienesti.

Jau ziņots, ka Magņitogorskā pirmdien plkst.6 no rīta pēc vietējā laika (plkst.3 pēc Latvijas laika) spēcīgā sprādzienā sagruva stāvu pārsegumi veselā desmitstāvu nama sekcijā.

Amatpersonas apstiprinājušas, ka gājuši bojā vismaz astoņi cilvēki un atrasti tikai seši izdzīvojušie, tostarp 13 gadus vecs zēns.

35 sprādzienā cietušās daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji tiek uzskatīti par pazudušiem.

Visi bojāgājušie ir pieaugušie, bērnu upuru vidū nav.

Glābēji visu nakti pārmeklēja drupas, bet šorīt meklēšanu pārtrauca, lai celtnieki varētu nojaukt vai stabilizēt ēkas konstrukcijas, kuras arī draud sagrūt. Amatpersonas pieļauj, ka stabilizēšanai var būt nepieciešamas līdz pat 24 stundām.

Daudzdzīvokļu mājā dzīvoja aptuveni 1100 cilvēki. Sprādziens, ko, domājams, izraisīja gāzes eksplozija, pilnībā iznīcināja 35 dzīvokļus un desmit izpostīja.

No sprādziena mirkļa līdz stāvu pārsegumu sagrūšanai saskaņā ar aculiecinieku teikto pagāja vairākas minūtes un daļa iemītnieku paspēja atstāt ēku. Bez pajumtes palikušie cilvēki izmitināti tuvējā skolā.

Čeļabinskas gubernators 2.janvārī izsludinājis sēras.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu