Saeimas sēdē starp Rībenu un JKP deputātu Riekstiņu izceļas nesaskaņas (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Saeimas Pieprasījuma komisijas sēdē trešdien, 2. janvārī, norisinājās debates par jauno valsts veselības apdrošināšanu, kas iedzīvotājus iedala sociālo iemaksu maksātājos un nemaksātājos. Debašu laikā asa viedokļu apmaiņa izcēlās starp Nacionālās apvienības deputāti Ingunu Rībenu un Jaunās konservatīvās partijas deputātu Sandi Riekstiņu, vēstī LNT ziņas.

JKP pārstāvis pamatīgi izprašņāja uz komisijas sēdi uzaicināto veselības ministri Andu Čakšu (ZZS) un pauda neizpratni par ideju sasaistīt valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus ar iemaksu veikšanu. Ar šādu Riekstiņa rīcību mierā nebija deputāte Ingūna Rībena, kura Riekstiņu vairākkārt pārtrauca.

Riekstiņš Rībenai norādīja, ka "viņš viņai neko nevaicājot" un piebilda, ka "runās tik ilgi, cik nepieciešams, kamēr sapratīs, ko [Čakša] viņam atbild".

Rībenu Riekstiņa uzvedība sadusmoja un viņa deputātam vaicāja: “Kāpēc jūs nedomājat par tiem 97%, kas maksā nodokļus gadiem, uztur šo sistēmu? Nokļuvuši slimnīcā gada beigās, [viņi saskaras ar to, ka] vai nu kvotas ir beigušās, vai pat bija brīdis, kad [pacienta] uzvārds [sākas] ar [burtu] Z vai R un viņš tāpēc nesaņem [pakalpojumu].

Vai jums tiešām ir tik absurda domāšana, ka jums liekas, ka cilvēks var nepiedalīties [sistēmā], bet viņam pienākas viss? Vai mēs tagad veco komunisma sistēmu atgriežam? Es tiešām esmu pārsteigta, varbūt jums der te pasēdēt gadiem, lai saprastu, ka mēs dzīvojam maksas medicīnas valstī,” sacīja Rībena.

Jau vēstīts, ka valsts veselības apdrošināšana varētu sākt darboties pēc mēneša.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu