Penss: Tramps izvērtē jautājumu par ASV karaspēka klātbūtni Afganistānā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalds Tramps.
Donalds Tramps. Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps aktīvi izvērtē jautājumu par Savienoto Valstu karaspēka klātbūtni Afganistānā, paziņojis ASV viceprezidents Maiks Penss.

Telekanālā "Fox News" vaicāts, vai ASV gūst labumu no tā, ka amerikāņu karaspēks joprojām ir Afganistānā, Penss sacīja: "Prezidents, arī šobrīd mums runājot, ir šā jautājuma izvērtēšanas procesā."

Vairāki ASV mediji pagājušajā mēnesī ziņoja, ka ASV grasās atvilkt no Afganistānas pusi no tur izvietotajiem 14 000 karavīru. Tiesa gan, oficiāli šī informācija nav apstiprināta.

Trešdien Tramps kabineta sēdes gaitā sacīja, ka procesos Afganistānā lielāka loma būtu jāspēlē Krievijai, Pakistānai un Indijai, nevis ASV.

"Kāpēc mēs esam tur - 6000 jūdžu attālumā?" vaicāja Tramps.

Eksperti norāda, ka sasteigta karaspēka izvešana varētu apdraudēt Afganistānas armijas operācijas pret talibu nemierniekiem un džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu