Ātrā mājokļa transformācija – 10 darbi, kurus var paveikt vienas dienas laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Plānojot remontus vai citus mājokļa labiekārtošanas darbus, bieži vien nākas rēķināties ar laiku un ievērības cienīgām izmaksām. Taču ne vienmēr mājokļa pārmaiņām ir nepieciešami grandiozi plāni vai gadiem krāti iekrājumi – mājoklim ir iespējams piešķirt jaunu elpu, arī nomainot vai atjaunojot pavisam sīkus elementus interjerā.

Atjauno krēslus

Krēsli laika gaitā ātri vien nodilst un zaudē sākotnējo izskatu, tāpēc periodiski ir jāatjauno. Vienas dienas laikā vari pārlakot, pārkrāsot vai pat piešķirt kādu unikālu dizainu visiem ēdamistabas krēsliem. Interesantākam izskatam nokrāso krēslus divās dažādās krāsās – sēdekli un atzveltni nokrāso ar pamatkrāsu, bet kājas nopūt ar metālisku krāsu, piemēram, zelta vai sudraba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by West Elm Greensboro (@westelmgreensboro) on

Pieliec slēģus

Aizstāj ierastos aizkarus ar baltiem iekštelpu slēģiem – tie radīs unikālu Vidusjūras valstu interjera efektu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mandy de Wit (@huisje_in_houten) on

Pārveido kāpnes

Padari kāpņu telpu dinamiskāku un pārkrāso kāpnes. Noņem nost veco krāsu vai laku ar elektrisko slīpmašīnu un nokrāso kāpnes ar krāsu divās kārtās. Atraktīvākam izskatam kāpnes vari krāsot divās krāsās.

Piešķir kumodēm jaunu elpu

Ātrām un vieglām pārmaiņām, kas neprasīs lielus izdevumus, pārkrāso kumodi un nomaini rokturus. Noslīpē mēbeli un pārkrāso to jaunā un atraktīvā krāsā. Ja no tumšas krāsas vēlies iegūt gaišu kumodi, sākumā nokrāso to ar gruntskrāsu un tad iecerētajā krāsā. Šāds darbs prasīs vien dažas stundas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ruby Star Traders (@rubystartraders) on

Pārlīmē tapetes centrālajai sienai

Centrālās sienas pārkrāsošana vai tapešu uzlīmēšana ir ātrs un viegli paveicams darbs, kas acumirklī būs pamanāms un piešķirs telpai svaigu elpu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by west elm (@westelm) on

Atjauno sienas krāsu virtuvē

Izteiksmīgam dizainam radi virtuvē divu toņu efektu – nokrāso virtuves apakšējo daļu kādā spilgtā vai tumšā tonī, piemēram, melnā, tumši zaļā vai zilā, bet augšpusi nokrāso baltu. Telpa izskatīsies dinamiskāka, ja tumšo apakšu kombinēsi ar baltām mēbelēm, piemēram, plauktu vai galdu, kas sakritīs ar virtuves augšējo sienu.

Pieliec aizkarus

Aizkaru stangas piemontēšana un aizkaru pielikšana ir ātrs veids, kā ievērojami pārveidot telpu un acumirklī likt tai izskatīties atraktīvākai.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sainsbury's Home (@sainsburyshome) on

Nomaini lampu abažūrus

Arī gaismekļu pārmaiņas būs acīm redzams mājokļa atjauninājums, kas neprasīs milzu izdevumus un neaizņems pārāk daudz laika. Nomaini abažūrus griestu lampām un stāvlampām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Lightshade Studio (@thelightshadestudio) on

Pieliec piekarināmos plauktus

Piekarināmie plaukti ir gan parocīgs, gan dekoratīvs atjauninājums, kas lieliski izskatīsies jebkurā mājoklī. Izrotā plauktus ar grāmatām, fotogrāfijām un citiem mīļiem dekoriem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iron Home (@myironhome) on

Izveido sienas galeriju

Papildini tukšu sienu ar savu fotogrāfiju izlasi – izkārto tās pamīšus, rāmīšos nepāra skaitlī acu augstumā. Ņem vērā – pie sienas lieliski izskatīsies dažādu izmēru fotogrāfijas un attēli, kā arī dažādu dizainu fotorāmji. Šāds darbs prasīs vien dažas stundas darba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Rockett (@rockettstgeorge) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu