Atceļ mūža ieslodzījumu bijušajai nepilngadīgai prostitūtai, kas nogalināja savu izmantotāju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sintoja Brauna
Sintoja Brauna Foto: AP/Scanpix

Sievietei, kurai par viņu seksuāli izmantojoša vīrieša nogalināšanu tika piespriests mūža ieslodzījums, šis sods nebūs jāizcieš – 30 gadus vecā sieviete ieguvusi tiesības uz nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu, vēsta ASV medijs CNN.

Sintoja Brauna jau ļoti agrā vecumā tika piespiedu kārtā iesaistīta prostitūcijā un regulāri tikusi izvarota.

2004.gadā, būdama 16 gadus veca, viņa nogalināja 43 gadus vecu vīrieti, kas bija iegādājies viņas pakalpojumus un aizvedis viņu uz savām mājām.

Brauna vīrieti nogalināja, piesavinājās viņa automašīnu, kā arī ieročus un naudu.

Jauniete savu rīcību vēlāk skaidroja ar pašaizsardzību, bet vīrieša apzagšanu pamatoja ar bailēm no sava sutenera.

Tiesa gan pieņēma lēmumu, ka Braunas galvenais motīvs bija laupīšana, un viņai par šo noziegumu tika piespriests mūža ieslodzījums. Saskaņā ar spriedumu priekšlaicīgu apžēlošanu viņa varētu lūgt vien pēc 51 gada pavadīšanas cietumā.

Brauna ieslodzījumā pavadījusi 15 gadus, bet šā gada augustā viņa tiks atbrīvota, jo Tenesī štata gubernators viņu pirmdien apžēlojis.

Brauna tiks atbrīvota 7.augustā. Viņai noteikts 10 gadus ilgs pārbaudes laiks, kura laikā viņa nedrīkst pārkāpt nedz federālos, nedz štata likumus, un viņai ir jābūt nodarbinātai.

Kā norādīts, Tenesī štata gubernatora paziņojumā, lēmums par Braunai piespriesta soda samazināšanu pieņemts pēc rūpīgas šīs lietas pārskatīšanas.

Braunai piespriesto sodu par nesamērīgu iepriekš bija nodēvējuši vairāki tieslietu eksperti.

Par viņas priekšlaicīgu atbrīvošanu arī iestājās vairākas ASV sabiedrībā pazīstamas personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu