ASV izvirza apsūdzības Krievijas juristei, kura 2016.gadā tikās ar Trampa kampaņas cilvēkiem (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STRINGER / REUTERS

ASV prokuratūra izvirzījusi apsūdzības Krievijas juristei Natālijai Veseļņickai, kura 2016.gada jūnijā Ņujorkā Trampa tornī tikās ar ASV prezidenta - toreiz prezidenta kandidāta - Donalda Trampa komandas cilvēkiem.

Veseļņickai izvirzītas apsūdzības par pierādījumu safabricēšanu citā lietā - par naudas atmazgāšanu 2013.gadā. ASV valsts šajā gadījumā vērsās tiesā pret Krievijas uzņēmumu "Prevezon Holdings", kas apsūdzēts par krāpšanos ar nodokļiem Maskavā, informēja prokuratūra.

Nauda - aptuveni 200 miljoni eiro - tika izkrāpta caur nodokļu atmaksāšanas shēmu, kuru atmaskoja jurists Sergejs Magņitskis, kurš 2009.gadā mira Krievijas cietumā. Magņitskim tika liegta pienācīga medicīniskā aprūpe, un viņš nomira astoņas dienas pirms termiņa, kad viņš būtu bijis jāatbrīvo vai jātiesā.

Veseļņicka tiek meklēta ASV par "tīšu ASV izmeklētāju maldināšanu", paziņoja kāda augsta ranga amatpersona.

Trampa vecākais dēls Donalds Tramps juniors, viņa znots Džareds Kušners un bijušais kampaņas menedžeris Pols Manaforts 2016.gada 9.jūnijā Ņujorkas Trampa tornī tikās ar Veseļņicku, kurai, kā tika uzskatīts, varētu būt kompromitējoša informācija par Klintoni. Kā apgalvo Tramps juniors, sarunās šāda informācija tomēr nav sniegta.

Veseļņicka noliegusi, ka būtu jaukusies ASV vēlēšanu procesā.

ASV īpašais prokurors Roberts Millers, kurš vada izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, izmeklē arī, vai Tramps un viņa padotie nav kavējuši tiesas darbu, slēpjot no izmeklētājiem informāciju par šo tikšanos Ņujorkas Trampa tornī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu