Skandināvu tūristu slepkavība Marokā: aizdomās turētajam šveicietim bijušas psihiskas problēmas (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vienam no vīriešiem, kas aizturēts saistībā ar divu skandināvu tūristu nogalināšanu Marokā pagājušā gada decembrī, ir psihiski traucējumi. Saistībā ar tiem vīrietis, kam ir Šveices un Spānijas pilsonība, Šveicē saņēmis darba nespējas pabalstu, ziņo Spānijas laikraksts “El Mundo”.

Kā laikrakstam pavēstījis kāds Šveicē dzīvojošs draugs, pabalstu minētais vīrietis saņēmis kopš 18 gadu vecuma un turpinājis saņemt arī pēc tam, kad viņš 2015.gadā pārcēlies uz dzīvi Marokā.

Kā vēstīts, 17.decembrī Marokas Augsto Atlasa kalnu masīvā tika atrasti divu sieviešu - 24 gadus vecās dānietes Luīzas Vesterageras Jespersenas un 28 gadus vecās norvēģietes Marenas Uelandas – līķi.

Saistībā ar notikušo aizturēti vairāki cilvēki.

Viens no aizturētajiem ir 25 gadus vecs vīrietis, kam ir Spānijas un Šveices pilsonība, vēsta tīmekļa medijs “The Local”.

Marokas tiesībsargājošās institūcijas gan šobrīd neuzskata, ka minētais vīrietis tiešā veidā piedalījies sieviešu nogalināšanā.

Tomēr arī viņš uzskatāms par ekstrēmistu, jo bijis iesaistīts potenciālo teroristu rekrutēšanā Marokā.

Izmeklētāji uzskata, ka abu sieviešu slepkavības pastrādājuši četri vīrieši, kuri ietilpuši grupējumā, ko iedvesmojusi džihādistu organizācija “Islāma valsts”.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu