Kad beidzot sāksies sen solītā Brasas tilta pārbūve? (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Viens no Rīgas tiltiem, Brasas tilts, jau gadiem atrodas sliktā tehniskā stāvoklī, un, lai gan iepriekš vairākkārt izskanējuši solījumi tiltu savest kārtībā, līdz šim tas vēl nav noticis, turklāt eksperti tiltu klasificējuši kā bīstamu, vēstī Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums 4. studija. 

2018. gada martā uzņēmuma "Inženierbūve" pārstāvis, Ainārs Paeglītis, atzina, ka no visiem Rīgas tiltiem tieši Brasas tilts ir vissliktākā tehniskā stāvoklī, un prognozēja, ka tilts varētu būt drošs satiksmei vēl tikai divus līdz trīs gadus. 

2016. gada martā Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola norādīja, ka, apzinoties slikto pārvada stāvokli, tiek plānots sākt tilta kapitālo remontu nākamajā [2017.] gadā. 

Lai gan pienācis jau 2019. gads, tilts piedzīvojis vien nelielus uzlabojumus, piemēram, aiztaisīts caurums tilta kāpnēs un vietām uzpūstas celtniecības putas.

Vaicāta, kāpēc solītie remontdarbi joprojām nav sākti, Ahuna-Ozola skaidro, ka Satiksmes departaments saņēma Brasas tilta pārbūves projektu tikai pērnā gada otrajā pusē un uzsvēra, ka projektētāji bija nokavējuši līgumā norādīto termiņu par diviem gadiem.

Nu ir izsludināts arī būvniecības iepirkuma konkurss, un ja tā rezultāti netiks apstrīdēti, tad Brasas tilta pārbūve tiks sākta jau šā gada aprīlī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu