Piektdien tiks svinēta Līgatnes dabas taku lācenes Ilzītes pilngadība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lācene Ilzīte
Lācene Ilzīte Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien, 11. janvārī, tiks svinēta Līgatnes dabas taku lācenes Ilzītes 18 gadu jubileja, ziņo Līgatnes novada pašvaldība.

Jubilejas svinības notiks plkst.12 Līgatnes dabas takās, dabas izglītības centrā "Pauguri". Par godu saviem nu jau 18 gadiem Ilzīte saņems īpašu torti, kas gatavota no dažādiem lāču gardumiem - riekstiem, medus, laša, biezpiena. Savukārt zvērkope Velga Vītola dalīsies stāstos par lāču dāmas audzināšanu.

Lāceni Ilzīti izaudzināja zvērkope, Līgatnes dabas taku darbiniece Vītola, jo lācenītes māte no viņas atteicās uzreiz pēc dzimšanas. Ilzīte piedzimstot svēra vien 500 gramus, bet šobrīd sver apmēram 150 kilogramus.

Ilzīte ir viena no zināmākajām Līgatnes dabas taku iemītniecēm, viņa ir filmēta daudzās dokumentālās un mākslas filmās, kā arī dabas fotogrāfi viņu iemūžinājuši savās fotosesijās, atzīmēja pašvaldībā.

Lācenes dzimšanas dienas svētkos ir ielūgti viņas atbalstītāji un aicināts ikviens Ilzītes un Līgatnes dabas taku draugs, lai ar savu klātbūtni iepriecinātu lāceni un pārējos dabas taku iemītniekus.

Lācene Ilzīte dzimusi 2001.gada 11.janvārī Līgatnes dabas takās.

Ilzītes lielākie kārumi ir medus, rieksti, svaigas zivis - laši un skumbrijas, un kaltēti liellopu kuņģīši, norādīja pašvaldībā.

Lācene Ilzīte sava mūža laikā ne reizi nav pat mēģinājusi doties ziemas guļā. Kā skaidro speciālisti, nebrīvē dzimušajiem un dzīvojošajiem lāčiem tas nav nekas neparasts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu