Meteorologi brīdina par ekstrēmiem laika apstākļiem Bavārijas Alpos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Vācijas meteoroloģijas dienests izplatījis brīdinājumu par spēcīgu snigšanu Bavārijas dienvidos, kas sāksies sestdienas vakarā ap plkst.18.00 un palielinās sniega segas biezumu par 70-150 centimetriem. Īslaicīgo laika apstākļu uzlabošanos sestdien atbildīgie dienesti izmantoja, lai atbrīvotu no sniega ēku jumtus, bet Traunšteinā Vācijas Bundesvēra karavīri ar kontrolētiem sprādzieniem mākslīgi izraisīja sniega lavīnas, lai atbrīvotu kalnu nogāzes no biezā sniega.

Algavas Obersdorfā sniega dēļ ir pārtraukta dzelzceļa satiksme, bet sešās Austrijas federālajās zemēs sniega darbos iesaistīti ap 900 karavīru. Armijas helikopteri ar rotoriem birdina sniegu no ceļmalās augošajiem kokiem, lai vēlāk, kad sniegs kļūs mitrs, tas nelauztu kokus un to zarus.

Bavārijas Alpos Vācijā pašlaik ir spēkā trešās pakāpes lavīnu draudi no kopumā piecu pakāpju skalas, taču naktī uz svētdienu snigšanas robeža paaugstināsies no 600 līdz 1000 metriem, kas nozīmē, ka zemākās vietās, kur sniegs pāries lietū, no ēku jumtiem nenovāktās sniega masas kļūs īpaši smagas.

Sinoptiķi arī prognozē, ka kalnu ceļi Bavārijas Alpos sniegšanas rezultātā ātri vien var kļūt neizbraucami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu