Mīti un patiesība par sievietes intīmo veselību: Mazgāšanās pēc dzimumakta ir obligāta? (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Lai gan varētu domāt, ka mūsdienās cilvēki ir kļuvuši daudz atklātāki, drošāki un zinošāki, intīmās veselības, higiēnas un reproduktīvie jautājumi joprojām mēdz būt mulsinoši, un sievietes nereti par tiem kautrējas runāt. Tāpat sievietes ne vienmēr pietiekami bieži apmeklē ginekologu, kā rezultātā rodas labvēlīga vide mītiem.

Kā liecina “Mana Aptieka un Apotheka Veselības indekss”*, ceturtā daļa sieviešu ginekologu apmeklē retāk nekā ieteicams. Sertificēta ginekoloģe Vija Plūme aicina būt vērīgām par savu intīmo veselību un regulāri apmeklēt ārstu, kā arī atklāj patiesību par biežākajiem sievietes intīmās veselības mītiem.

1# Maksts skalošana ir vēlama

2# Menstruāciju laikā nevar iestāties grūtniecība

3# Mazgāšanās pēc dzimumakta ir obligāta

Patiesībā tam, vai sieviete pēc dzimumakta nomazgājas vai nē, no veselības viedokļa nav nekādas nozīmes.

Vesela vīrieša dzimumorgānu mikroflora nerada negatīvu ietekmi uz sievietes intīmo veselību.

“Dušas apmeklēšana pēc dzimumakta, tāpat kā pirms dzimumakta, ir tikai pašsajūtas jautājums – kamēr viens jūtas ērti, ja ir nomazgājies kā pirms, tā pēc dzimumakta, cits jūtas komfortabli, arī izlaižot mazgāšanos.

Tas, ko gan jāņem vērā, lai izvairītos no nevēlamas grūtniecības – būt uzmanīgai situācijā, ja sperma atrodas uz sievietes ķermeņa.

Spermatozoīdi var joprojām būt aktīvi un ar ūdens palīdzību nokļūt ķermenī,” papildina Vija Plūme.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu