Polijā pēc Gdaņskas mēra slepkavības tūkstošiem cilvēku iziet demonstrācijās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Svētdien publiska labdarības koncerta laikā uz skatuves tika sadurts Gdaņskas mērs Pāvels Adamovičs, kurš vēlāk slimnīcā no gūtajiem savainojumiem mira. Pēc tam tūkstošiem poļu izgāja plašās demonstrācijās pret vardarbību, vēsta raidorganizācija "Euronews".

Adamovičs piedalījās pasākumā un atradās uz skatuves, kad viņam uzbruka 27 gadus vecs vīrietis, kurš sadūra viņu ar nazi. Uzbrucējs ir aizturēts.

Mediķu sniegtā informācija liecina, ka Adamovičs tika sadurts vairākas reizes, gūstot smagus ievainojumus sirdī un vēderā.

Polijas veselības ministrs Lukašs Šumovskis vietējai presei sacīja, ka Adamoviču neesot bijis iespējams izglābt. "Mēs nevarējām uzvarēt," viņš teica.

Polijas iekšlietu ministrs Joahims Brudzinskis uzbrukumu nosauca par "neskaidrojamu barbarismu".

Foto: EPA/Scanpix

Atbildīgās iestādes uzbrucēju identificējušas kā 27 gadus vecu vīrieti vārdā Stefans. Viņa uzvārds netiek izpausts.

Uzbrucējs kliedza, ka viņam laikā, kad pie varas Polijā bija Pilsoniskās platformas vadītā valdība, netaisnīgi piespriests cietumsods. Viņš pārmetis Pilsoniskajai platformai, ka tā viņu esot "spīdzinājusi".

Foto: EPA/Scanpix

Adamovičs bija Pilsoniskās platformas biedrs līdz 2015.gadam.

Adamovičs bija Gdaņskas mērs kopš 1998.gada. Viņš tika uzskatīts par progresīvu mēru, kurš izrādījis atbalstu LGBT tiesībām un aicinājis uz toleranci pret minoritātēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu