Meganas Mārklas grandiozie interjera plāni – Frogmoras muižai paredzēta renovācija 3 miljonu mārciņu vērtībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Tuvojoties lielajam britu karaļnama notikumam – prinča Harija un Meganas Mārklas pirmdzimtā nākšanai pasaulē, arī pati karaliskā ģimene steigā kaļ plānus, kā pielāgot savu jauno mājvietu mazulim. Ņemot vērā, ka Megana, jau pirms kļuva par hercogieni, bija aizrautīga dzīvesstila, tostarp arī interjera blogere, topošā māmiņa noteikti pieliks savu pirkstu Frogmoras muižas renovācijā un interjera dizaina veidošanā.

Jau pērnā gada beigās Kensingtonas pils paziņoja, ka jaunā ģimene, princis Harijs un Megana Mārkla, drīzumā pārcelsies uz Frogmoras muižu, kas atrodas Vindzoras pils teritorijā. Tomēr, pirms karaliskais pāris apmetas uz dzīvi muižā, tai ir nepieciešama pamatīga renovācija. Muiža pagaidām ir sadalīta piecos nodalījumos, to šobrīd vēl izmanto karaliskais personāls, un tās interjers ir samērā nolaists.

Britu izdevums “Daily Mail” skaidro, ka, vadoties pēc muižas pārveidošanas plāniem, šeit tiks izveidotas desmit izsmalcinātas guļamistabas un tiks atjaunots pils sākotnējais majestātiskais interjers. Tāpat muižā plāno ierīkot divus oranžērijas spārnus, dzīvoklim līdzīgu stāvu.

Līdz ar plašajiem remontdarbiem karaļpāra noalgotie dizaineri ir paredzējuši nojaukt vienu no muižas kamīniem. Jāteic gan, ka muiža atrodas Apvienotās Karalistes vēsturiskā mantojuma sarakstā un tās interjera izmaiņas ir rūpīgi jāsaskaņo ar ar vairākām institūcijām, kas aizsargā kultūrvēsturiskus objektus. Ņemot vērā, ka muiža ir vēsturisks piemineklis, Meganas un Harija plāni nemaz nevar būt ekstravaganti – muižas jumtu drīkst labot tikai ar analogiem materiāliem, ir jāsaglabā durvis un logu rāmji.

Ņemot piemēru no ekoloģijas aizstāves princeses Eiženijas, šobrīd Frogmoras muižā ir uzstādīts 50 000 mārciņu vērts apkures katls karstajam ūdenim un ēkas apsildīšanai, kas nodrošinās maksimāli nelielu elektrības patēriņu.

Kopumā renovācija izmaksās trīs miljonus mārciņu, un remontdarbu noslēguma termiņš ir jau šā gada pavasara sākums, kad ir gaidāma Harija un Meganas mazuļa nākšana pasaulē.

Frogmoras muižas renovācijai karaliskais pāris ir noalgojis izcilo britu interjera dizaineri Vikiju Čārlzu, kas iepriekš strādājusi mēbeļu ražošanas uzņēmumā “Soho Home”. Vikija Čārlza pirms tam ir veidojusi interjeru Džordžam un Amalai Klūnijiem, Bekhemu pārim un citām slavenībām.

Ņemot vērā, ka Megana un princis Harijs ir kvēli mēbeļu ražotāja “Soho Home” cienītāji, visticamāk, arī viņu mājoklī būs vairākas mēbeles un aksesuāri no šā zīmola. Visticamāk, Frogmoras muižas interjerā būs iepīts klasiskais britu dizains un relaksētais Kalifornijas šarms – lieli dīvāni un atpūtas krēsli no velveta un vecinātas ādas; antīki un masīvi mēbeļu komplekti; smalki un šiki dekori.

Lūk, kādas detaļas varētu manīt renovētajā Frogmoras muižā: 

Foto: Soho Home
Foto: Burleigh
Foto: Soho Home
Foto: Pooky
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu