Latvijā straujāk nekā ES pieaugušas mājokļu cenas (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Daudzdzīvokļu māja. Ilustratīvs attēls
Daudzdzīvokļu māja. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/LETA

Mājokļu cenas Latvijā pērn trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo  periodu pirms gada pieaugušas par 8,6%, kas ir krietni straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" piektdien publiskotie dati par 27 bloka dalībvalstīm.

Lielākais mājokļu cenu kāpums gada izteiksmē reģistrēts Slovēnijā (+15,1%), Nīderlandē (+10,2%), Īrijā (+9,1%) un Čehijā (+8,7%). Lietuvā mājokļu cenas šajā periodā pieaugušas par 6,6%, bet Igaunijā - par 4,1%.

Kopumā mājokļu cenas trešajā ceturksnī gada izteiksmē pieaugušas visās ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, izņemot Itālijā (-0,8%) un Zviedrijā (-2,1%).

Gan ES dalībvalstīs, gan eirozonā vidēji gada izteiksmē jūlijā-septembrī mājokļu cenas pieauga par 4,3%. Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas ES trešajā ceturksnī palielinājās par 1,5%, bet eirozonā par 1,6%.

Trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējiem trīs mēnešiem mājokļu cenas pieauga 22 ES dalībvalstīs, par kuram pieejami dati, bet samazinājās Ungārijā (-0,2%), Slovākijā (-0,3%), Somijā (-0,4%), Rumānijā (0,7%) un Itālijā (-0,8%).

Ceturkšņa izteiksmē lielākais mājokļu cenu pieaugums trešajā ceturksnī fiksēts Nīderlandē (+3,3%), Maltā (+3,1%) un Horvātijā (+2,8%). Latvijā mājokļu cenas palielinājušās par 0,1%, Igaunijā - par 0,2%, bet Lietuvā - par 1,1%.

Dati nav pieejami par Grieķiju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu