Pārdošanā Latvijā nonācis Golf GTI, kas radīts ielai, bet derīgs arī sacīkstēm

Ar 290 ZS būs gana
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Golf GTI TCR
Golf GTI TCR Foto: Volkswagen

Volkswagen Latvijā sāk pasūtījumu pieņemšanu jaunajam Golf GTI TCR. Šī ir visjaudīgākā Golf GTI versija, kas aprīkota ar 290 ZS (213 KW) dzinēju un septiņu pārnesumu divsajūgu ātrumkārbu (DSG).

Šis modelis ir radies, iedvesmojoties no sacīkšu automobiļa Golf GTI TCR, kas ir starptautisko TCR sacīkšu divkārtējs uzvarētājs. Tas 100 km/h spēj sasniegt vien 5,6 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 250 km/h, ko pēc izvēles iespējams palielināt līdz 260 km/h.

Volkswagen produktu portfelī Golf GTI TCR atrodas vienu pakāpi augstāk nekā Golf GTI Performance modelis. Golf GTI TCR izcelsies ar bagātīgu un tehnoloģijām piesātinātu standarta aprīkojumu – Active Info Display, LED priekšējām gaismām un satiksmes uzraudzības sistēmu Front Assist. Papildus tam šis automobilis aprīkots ar priekšējās ass bloķējošu diferenciāli un perforētiem bremžu diskiem. Autovadītājam un pasažieriem paredzēti sporta sēdekļi, kuru auduma pārvalki radīti īpaši šai versijai. Visiem Golf GTI TCR modeļiem būs drošības jostas ar sarkanām maliņām, kā arī sporta stūre.

Foto: Volkswagen

Šis automobilis ir unikāls ne tikai iekšpusē, bet arī ārpusē. Golf GTI TCR izceļas ar 18 collu Belvedere kaltajiem riteņu diskiem (18 collu Milton Keynes lietie diski kā alternatīva), melniem spoguļu korpusiem, sliekšņu paplatinājumiem, priekšējo spoileru, TCR jumta spoileru un aizmugurējo difuzoru.

Foto: Volkswagen

Automobili iespējams pielāgot arī ar tādiem papildu elementiem kā bišu šūnu uzdruku sānos, melna krāsojuma jumtu, oglekļa šķiedras durvju spoguļu vāciņiem, kā arī dažādiem 19 collu lietajiem diskiem.

Foto: Volkswagen

Pircējiem būs iespējas izvēlēties starp divām dažādām papildu aprīkojuma pakotnēm. Pirmā pakotne (2190 eiro) ietver Reifnitz 19 collu diskus ar 235/35 R19 riepām, maksimālā ātruma palielinājumu, aizmugurējās balstiekārtas sporta versiju un DCC adaptīvās šasijas kontroles sistēmu. Otrā pakotne (2971 eiro) arī piedāvā aizmugurējās balstiekārtas sporta versiju, DCC adaptīvās šasijas kontroles sistēmu un Vmax uzlabojumu, kā arī Pretoria 19 collu diskus ar sacīkšu trasei gataviem 235/35 R19 sporta pusslikiem un disku drošības skrūvēm.

Latvijā Golf GTI TCR sākuma cena ir no 35 096 eiro.

Foto: Volkswagen

Starp citu, pirmdien tīmeklī lielu ažiotāžu izraisīja kāda Volkswagen automobiļa attēls. Tā izcelsme nav zināma, taču plaši izplatīts ir viedoklis, ka attēlā pirmo reizi redzams gaidāmais VW Golf VIII bez maskējuma plēvēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu