Kokneses kokaīna lietā vēl viens apcietinātais (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ints Ķuzis
Ints Ķuzis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Koknesā aizturētās kokaīna kravas lietā aizturēta un pēc tam apcietināta vēl viena persona, intervijā LTV raidījumam 1:1 atklāja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis paziņoja, ka arī ceturtais aizturētais ir dzīvojis un strādājis Latvijā. Aizturētais esot bijis "saistīts ar kravas virzību", taču sīkāku informāciju Ķuzis nesniedza. Viņš noliedza, ka aizturētā persona būtu saistīta ar tiesībsargājošajām iestādēm.

Tādējādi šobrīd saistībā ar kokaīna kontrabandas lietu apcietinājumā atrodas četras personas. Ķuzis pastāstīja, ka šobrīd lietas ietvaros veiktas 17 kratīšanas un vairāk nekā 20 citas izmeklēšanas darbības.

Viņš uzsvēra, ka šis kokaīns nav bijis domāts Latvijas tirgum, taču neatbildēja uz jautājumu, kuram reģionam tas bijis paredzēts.

Jautāts par to, vai kravas tranzītā nevarētu būt iesaistītas arī personas no tiesībsargājošajām iestādēm vai muitas, Ķuzis paziņoja: ja šāda informācija nonāks izmeklēšanas rīcībā, vainīgie tiks sodīti.

Viņš norādīja, ka šobrīd izmeklēšana notiek trīs galvenajos virzienos - kā krava nokļuva Latvijā, kas to ieveda un kam tā bija paredzēta.

Jautāts par to, vai viņam ir zināms, par kādiem pārkāpumiem no darba policijā savulaik atlaists viens no kokaīna lietā aizturētajiem - Agris Vaivods, Ķuzis bija izvairīgs.

Tāpat viņš arī atteicās atbildēt uz jautājumu, vai izmeklēšanai ir zināms, kur šobrīd atrodas viens no lietā aizdomās turamajiem - Jānis Skrābāns, kurš, kā ziņots, ir atstājis Latviju. Ķuzis vienīgi piebilda, ka šajā lietā notiek ļoti cieša sadarbība ar ārvalstu partneriem, tai skaitā ASV Narkotiku apkarošanas dienestu (DEA).

Atbildot uz jautājumu, kāpēc narkotiku krava aizturēta noliktavā, nevis izsekota līdz gala saņēmējam, Ķuzis atzīmēja, ka tas bijis apzināts lēmums. Viņš uzsvēra, ka šī operācija uzskatāma par Latvijas Valsts policijas veiksmes stāstu, jo tajā bijusi jūtama uzticēšanās no ārvalstu partneru puses.

Jautāts, kāpēc Ekvadoras mediji par šo aizturēšanu ziņojuši četras dienas ātrāk, nekā to izdarīja Latvijas puse un kā izskaidrot to, ka Ekvadoras versijā kokaīna kravā ir par četriem kilogramiem vairāk narkotiku, nekā ziņo Latvijas policija, Ķuzis vien veltīja kritiku Ekvadoras policijai, kura esot uzvedusies "ļoti nekorekti". Šis paziņojums neesot ticis saskaņots ar Latvijas pusi kā ar procesa virzītāju. Viņš atklāja, ka Latvija ir izteikusi neapmierinātību ar Ekvadoras tiesībsargājošo institūciju darbību publiskajā vidē, jo šī informācija neesot bijusi paredzēta izpaušanai masu medijos.

FOTO: Vieta Kokneses novadā, kur tika atrasts kokaīns

FOTO: Policija informē par līdz šim lielāko kokaīna kravu Latvijā 

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu