ASV: Tiks izskatīti "visi varianti", ja Maduro Venecuēlā pielietos spēku (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nikolass Maduro
Nikolass Maduro Foto: Reuters/ScanPix

ASV trešdien brīdināja, ka tiks apsvērti "visi varianti", ja Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro konfrontācijā ar opozīciju liks lietā spēku.

"Ja Maduro un viņa drauģeļi izvēlēsies atbildēt ar vardarbību, ja viņi izvēlēsies darīt ļaunu kādam no Nacionālās sapulces locekļiem, ASV apsvērs visus variantus attiecībā uz speramajiem soļiem," augsta ranga administrācijas amatpersona sacīja žurnālistiem.

Amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, tiešā veidā nenoraidīja iespēju, ka militāra iejaukšanās vienā vai citā veidā ir izslēgta.

Tomēr viņš koncentrējās uz iedarbīgiem ekonomiskiem soļiem pret Maduro un viņa svītu.

Venecuēlas opozīcijas kontrolētā parlamenta priekšsēdētājs Huans Gvaido trešdien pasludināja sevi par prezidenta pienākumu izpildītāju.

Ar savu paziņojumu 35 gadus vecais Gvaido nāca klajā brīdī, kad, sekojot viņa aicinājumam, Venecuēlas pilsētu ielās izgāja simtiem tūkstošiem cilvēku, kas pieprasa Maduro atkāpšanos.

ASV prezidents Donalds Tramps jau paziņojis, ka oficiāli atzīst Gvaido par Venecuēlas valsts galvas pienākumu izpildītāju.

Par Gvaido atzīšanu paziņojis arī Amerikas Valstu Organizācijas (OAS) ģenerālsekretārs Luiss Almagro.

Arī Brazīlija paudusi atbalstu Gvaido. "Brazīlija atzīst Huanu Gvaido par Venecuēlas pagaidu prezidentu", tviterī paziņoja Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru.

Gvaido par Venecuēlas prezidentu jau atzinušas Peru, Kanāda un Kolumbija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu