Gribauskaite: Lietuva allaž būs konsekventa Ukrainas atbalstītāja (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite
Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite Foto: BNS foto/Scanpix

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite ceturtdien Davosā, Pasaules ekonomikas foruma kuluāros, tikusies ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko un brīdinājusi, ka Rietumvalstu uzmanība pret viņa valsti pavājinās.

Vienlaikus viņa uzsvērusi, ka Lietuva allaž paliks konsekventa Ukrainas atbalstītāja, "stiprākā balss, kas sniedz politisku atbalstu šai valstij un tās cilvēku centieniem veidot eiropeisku nākotni", norādīts prezidentes preses dienesta paziņojumā.

Davosā Grībauskaite tikusies arī ar Armēnijas premjerministru Nikolu Pašinjanu un apliecinājusi Lietuvas atbalstu viņa valsts sabiedrības centieniem stiprināt demokrātiju.

Lietuvas prezidente ar abu šo valstu līderiem pārrunājusi drošības situāciju Baltijas un Melnās jūras reģionos, Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības perspektīvas, Ukrainas un Armēnijas sadarbību ar ES un turpmākos šo valstu eirointegrācijas centienus.

Pasaules ekonomikas foruma laikā viņa tikusies arī ar Nīderlandes premjerministru Marku Riti, Luksemburgas premjerministru Ksavjē Betelu, Vācijas aizsardzības ministri Urzulu fon der Leienu, Kanādas ārlietu ministri Kristiju Frīlendu un Norvēģijas kroņprinci Hokonu, pārrunājot transatlantiskās drošības situāciju un aktuālos NATO un Eiropas Savienības jautājumus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu