Par spīdzināšanu saistībā ar Magņitogorskas sprādzienu stāstījušais Kirgizstānas pilsonis atteicies no saviem vārdiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sprādzienā cietušais daudzdzīvokļu nams Magņitogorskā
Sprādzienā cietušais daudzdzīvokļu nams Magņitogorskā Foto: 74.ru

Krigizstānas pilsonis Husindins Zainabindinovs un viņa sieva Halimahona, kuri iepriekš paziņoja, ka Magņitogorskas policijas aizturētais Zainabindinovs tiekot spīdzināts, mainījuši savas liecības, paziņojis Čeļabinskas apgabala prokurors Vitālijs Lopins.

Pagājušajā nedēļā vīrieša sieva medijiem paziņoja, ka viņas vīrs aizturēts Magņitogorskā 16.janvārī saistībā ar aizdomām par iespējamo līdzdalību Magņitogorskas sprādziena sarīkošanā 31.decembrī, vēsta Krievijas medijs "Meduza".

Zainabindinovs savai sievai iepriekš stāstījis, ka viņš ticis spīdzināts un viņam arī rādītas viņam nepazīstamu bārdainu vīriešu fotogrāfijas, pieprasot norādīt uz saviem līdzdalībniekiem.

Tikmēr Krievijas iekšlietu ministrija paziņoja, ka Zainabindinovs aizturēts tāpēc, ka viņš atradies starptautiskā meklēšanā.

Uz Zainabindinova ķermeņa konstatētas vairākas brūces, tāpēc viņa lietas materiāli nodoti arī Krievijas Izmeklēšanas komitejai pārbaudes veikšanai, norādīja prokurors.

Kā ziņots, 31.decembrī sprādzienā daudzstāvu namā Magņitogorskā dzīvību zaudēja 39 cilvēki.

Savukārt 1.janvārī Magņitogorskā pilsētā un uzsprāga mikroautobuss. Kā pavēstīja amatpersonas, sprādziena iemesls bija gāzes iekārtas bojājums. Šajā negadījumā gāja bojā trīs cilvēki.

Pēc šā negadījuma Krievijā izskanēja informācija un pieņēmumi, ka abi notikumi varētu būt bijuši terorakti.

Atbildību par sprādzienu uzņēmās teroristiskā organizācija "Islāma valsts".

Tikmēr Krievijas Izmeklēšanas komisija izplatīja paziņojumu, ka par Magņitogorskas sprādziena iemeslu joprojām tiek uzskatīta gāzes noplūde, un aicinājusi neticēt teroristisko organizāciju paziņojumiem.

Pēc sprādziena Magņitogorskā policija pilsētā sākusi masveidā aizturēt iebraucējus no Centrālāzijas valstīm, pavēstīja aktīvisti.

Savukārt Magņitogorskas policija uzsvēra, ka migrantu aizturēšana neesot saistīta ar sprādzienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu