Kolumbija aizliedz iebraukt vairāk nekā 200 cilvēkiem, kas saistīti ar Maduro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nikolass Maduro
Nikolass Maduro Foto: Reuters/ScanPix

Kolumbijas valdība trešdien noteica iebraukšanas aizliegumu vairāk nekā 200 cilvēkiem, kas ir saistīti ar Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro "diktatūru", paziņoja Kolumbijas migrācijas pārvalde.

Šis lēmums ir daļa no "pasākumiem, kurus īsteno Limas grupa", kas "meklē mierīgu risinājumu krīzei Venecuēlā", teikts migrācijas pārvaldes paziņojumā. Limas grupā, kas izveidota Venecuēlas krīzes mierīgai atrisināšanai, ir Kanāda un 13 Latīņamerikas valstis.

Iebraukšanas aizliegumam pakļauto cilvēku sarakstā, kas tuvākajos mēnešos var tikt papildināts, ir iekļauti cilvēki, kam ir "tuvas attiecības ar Nikolasa Maduro režīmu un kas to atbalsta".

Kolumbija jau ir bloķējusi vismaz viena šāda venecuēlieša iebraukšanu. Ronalds Aleksandrs Ramiress Mendosa, kuru Maduro pirms dažām dienām iecēla par kādas Venecuēlas kompānijas vadītāju, trešdien ar lidmašīnu bija ieradies Kolumbijas pilsētā Barrankiljā, kur atrodas šīs kompānijas galvenais birojs.

Kolumbija ir viena no reģiona valstīm, kas ir pret Maduro režīmu un atbalsta Venecuēlas opozīcijas kontrolētās Nacionālās sapulces vadītāju Huanu Gvaido, kurš ir pasludinājis sevi par prezidenta pienākumu izpildītāju.

Kolumbija, kurai kopš 2017.gada praktiski nav diplomātisko attiecību ar Venecuēlu, bija starp pirmajām valstīm, kas atzina Gvaido.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu