Sals paralizē ASV: Čikāgā termometra stabiņš nokritis līdz -30 grādu atzīmei (4)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aukstuma vilnis ASV
Aukstuma vilnis ASV Foto: SCANPIX

ASV Vidējos Rietumus trešdien piemeklēja spēcīgs sals, no Arktikas ieplūstot auksta gaisa masām, kuru dēļ gaisa temperatūra nokritās zemāk nekā dažos Antarktikas rajonos, tika atcelti avioreisi, slēgtas skolas un uzņēmumi.

Apmēram 10 štatos tika pārtrauktas pasta piegādes un cilvēki tika mudināti palikt mājās, jo reģionu piemeklējušais aukstums ir spēcīgākais vienas paaudzes laikā.

ASV mediji ziņoja, ka sals un sniega vētra kopš pagājušās nedēļas nogales ir prasījuši vismaz piecu cilvēku dzīvības.

ASV trešā lielākā pilsēta Čikāga bija tieši sala ceļā un pieredzēja otru aukstāko dienu savā vēsturē. Naktī uz ceturtdienu gaisa temperatūrai krītoties, var tikt sasniegti jauni aukstuma rekordi.

"Šis acīmredzami ir vēsturisks sals. Šīs gaisa temperatūras apdraud dzīvību, un tās ir attiecīgi jāuztver," preses konferencē trešdienas vakarā paziņoja Čikāgas mērs Rāms Imenjuels.

Čikāgā trešdienas rītā gaisa temperatūra bija mīnus 30 grādi pēc Celsija, bet stiprā vēja dēļ šķita, ka tā nokritusies līdz mīnus 46 grādiem pēc Celsija. Čikāgā līdz ar to bija aukstāks laiks nekā Aļaskas štata galvaspilsētā un dažos Antarktikas rajonos.

GALERIJA: ASV piedzīvo spēcīgu aukstuma vilni

Čikāgas abās galvenajās lidostās tika atcelti vairāk nekā 1800 reisu, savukārt dzelzceļa operators "Amtrak" apturēja vilcienu satiksmi no sava mezgla šajā pilsētā. Čikāgas O'Hēras lidostā darbiniekiem tika ieteikts pavadīt aukstumā ne ilgāk par 15 minūtēm bez pārtraukuma, un tādēļ kavējās tie reisi, kurus tomēr izdevās veikt.

Aukstuma vilnis ASV
Aukstuma vilnis ASV Foto: SCANPIX

ASV Pasta dienests apturēja piegādes dažos Indianas, Mičiganas, Ilinoisas, Ohaio, Aiovas, Nebraskas, Dienviddakotas un Ziemeļdakotas štata rajonos.

Nacionālais meteoroloģiskais dienests brīdināja, ka anomāli zemas gaisa temperatūras saglabāsies arī ceturtdien, bet vējš radīs iespaidu par salu no mīnus 32 līdz mīnus 48 grādiem pēc Celsija.

Aukstuma vilnis ASV
Aukstuma vilnis ASV Foto: SCANPIX

"Šis bīstami aukstais vējš var izraisīt atklātas ādas apsaldējumu nepilnu piecu minūšu laikā," paziņoja Nacionālais meteoroloģiskais dienests.

Ilinoisā, Mičiganā un Viskonsinā bija izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu