Jauns un garšīgs Latvijas apceļošanas veids: vīna darītavu tūre

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Vīnkopju un Vīndaru Biedrība (LVVB) sadarbībā ar divpadsmit vīna darītavām atklājusi vēl Latvijā neredzētu projektu – mājas lapu (www.latvijasvinature.lv), kura kalpos kā pārskatāms ceļvedis ikvienam interesentam, kurš vēlas doties tūrē pa Latvijas vīna darītavām.

„Latvijas vīna tūres” mājas lapa ir izveidota sadarbojoties ar 12 mazām, bet veiksmīgām Latvijas vīna darītavām: SIA „EVI&JO” (Durbe), SIA „Aizputes vīna darītava” (Aizpute), z/s „Smilškalni” (Kuldīga), SIA „Mazburkas” (Tukums), SIA „Tēviņi” (Zemīte), SIA „Tērvetes veltes” (Tērvete), IK „Cremons” (Krimulda), z/s „Pīlādži” (Sigulda), SIA „Jokas Developments” (Limbaži), SIA „Līgatnes vīna darītava” (Līgatne), SIA „Bauņu sēta” (Naukšēni), SIA „Aiviekstes klēts” (Lubāna). 

Mājas lapas apmeklētājs var iepazīties ne tikai ar katras vīna darītavas stāstu un detalizēti izpētīt tās piedāvāto produkciju, bet arī ērti uzzināt, kā turp nokļūt un pieteikt degustāciju. Tāpat mājas lapa sniedz pārskatāmu informāciju par vīna darītavas reģionā esošajām nakšņošanas iespējām un interesantākajiem apskates objektiem. Mājas lapa būs ērti lietojama arī ārvalstu viesiem Latvijā, jo tā pieejama piecās valodās (latviešu, lietuviešu, igauņu, angļu, vācu un krievu).

Interneta vietne www.latvijasvinature.lv ir ērti pārskatāma arī viedierīcēs speciāli tai izstrādātā mobilajā lietotnē, kas ikvienam interesentam lejupielādei pieejama bez maksas. Ar tās starpniecību ceļotāji varēs ātri un ērti sazināties ar tuvumā esošo vīna darītavu, kā arī uzzināt ērtāko turp nokļūšanas veidu.

Foto: publicitātes

„Latvijas vīna tūres” mājas lapa ir 2018. gadā veiksmīgi uzsāktā ELFLA projekta „Latvijas vīna tūrisma attīstība” daļa, kura tika prezentēta ikgadējā Latvijas vīndaru skatē - „Latvijas augļu un ogu vīna skate 2018”. Tāpat mājas lapa piedzīvoja prezentāciju nesen notikušajā tūrisma izstādē Viļņā „Adventure2019”, kur izraisīja plašu interesi un atsaucību. Arī vīndaru produkcija tika novērtēta ar lielu interesi.

LVVB ir paredzējusi piedalīties arī izstādēs „Balttour 2019” Rīgā un „Tourest” Tallinā, kur tiks gan prezentēta mājas lapa, gan notiks plaša augļu-ogu un vīnogu vīnu degustācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu