Melderis par veselīgu attieksmi pret ķermeni: apaļas sievietes ir seksīgas (2)

Viņa viedoklis
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valdis Melderis
Valdis Melderis Foto: Ekrānuzņēmums

Ar jaunu sezonu un daudzām skatītājām nepārejoši aktuālu tēmu kanālā “STV Pirmā!” trešdienas vakaros atgriezies Dainas Jāņkalnes sarunu raidījums “Sieviete. Personīgi.” Šoreiz Daina raidījumā mēģina noskaidrot, vai kādreiz par ķermeņa etalonu uzskatītais standarts 90-60-90 tiešām ir pagātne, un sievietes beidzot atļauj sev justies labi, valkājot jebkura izmēra apģērbu? Vai varbūt pāragri priecāties – mode turpina būt mode, vienīgi mainījušās tendences, un slaidumu nomainījis apaļums? Stiliste Indra Salceviča uzsver, ka cilvēka ķermeņa aprises ir tikai un vienīgi viņa personīgā darīšana, bet runas par dažādajiem apgrūtinājumiem ikdienas dzīvē, ko izjūt apaļīgie, ir tikai un vienīgi mīts. Turpretim trenere Nika Linde bilst – no liekā svara var atbrīvoties ikviens, galvenais ir mērķis un apņēmība. Plus-size modele Tatjana Mackeviča atklāti atzīst, ka daudzus gadus izmēģinājusi vienu diētu pēc otras, taču neveiksmīgi. Līdz beidzot pieņēmusi un iemīlējusi savu dabas doto ķermeni.

Viedokli par to, vai vīriešiem tiešām ir svarīgi, kādas ķermeņa aprises ir “modē”, raidījumā izsaka arī Valdis Melderis, kurš ir pārliecināts - dzenoties pēc iedomātiem ideāliem, esam pārāk nežēlīgi pret sevi: “Lai cik slaida nebūtu meitene, ja viņai kaut kas sevī nepatīk, viņa savā nepatikā var būt neciešama pret sevi.

Tāpēc labāk laikam tomēr nedaudz “atlaist” grožus. Man vieglāk cienīt cilvēku, kuram laiku pa laikam “paslīd” kāja. Es tur saskatu radniecīgāku dvēseli. Tā saucamā “riepa” vai “puncītis” man personīgi sievietē asociējas ar siltumu, maigumu un seksīgumu.

Ir vieglāk sevi redzēt kopā ar kādu, kurš nav tik strikts, pareizs un varošs.” saka Valdis.

Aizdomāties par to, vai ir kāda robeža, pēc kuras apaļums kļūst neveselīgs, Valdim licis ceļojums uz Ameriku. Tur viņš redzējis pārāk daudz cilvēku, kuri izskatās tā, ka vairs nespēj kontrolēt savas aprises: “Manā izpratnē,

kamēr tu esi saturīgi resns, tātad viss tev turas kopā un nekas neveļas nekam pāri un tu uz pagriezieniem vari noiet vajadzīgā trajektorijā, tikmēr ar tevi viss ir OK. Bet ir tas ļumīgais resnums, kad tu nevis ej, bet velies.

Es teiktu, ka ir kaut kur tomēr robeža,” saka Valdis piebilstot, ka riskēs pateikt joku, kas tomēr vieš optimismu jautājumā par ķermeņa aprisēm, kas tik ļoti uztrauc sievietes:

“Kamēr krūtis ir lielākas par vēderu, tu neesi resna. Tu esi seksīga.”

Sarunu raidījums “Sieviete. Personīgi” trešdienās, plkst. 21:00 “STV Pirmā!”

 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu