Maskavā no sabiedriskām ēkām otrdien kopumā evakuēti 165 000 cilvēku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas galvaspilsētā Maskavā un Maskavas apgabalā otrdien tika saņemti anonīmi brīdinājumi par it kā ievietotiem spridzekļiem sabiedriskās ēkās, kā rezultātā no aptuveni 700 ēkām evakuēti kopumā 165 000 cilvēku, Krievijas aģentūrai “Interfax” trešdien apstiprinājuši situāciju pārzinoši avoti.

Evakuācija skārusi mācību iestādes, tirdzniecības un biznesa centrus, slimnīcas, kā arī kultūras iestādes un pašvaldības institūcijas.

Spridzināšanas draudi saņemti attiecīgo iestāžu e-pastos, gan ar interneta telefonijas starpniecību. Kā pavēstīja avots, anonīmie draudi saņemti no citu valstu IP adresēm.

Nevienā gadījumā spridzināšanas draudi nav apstiprinājušies.

Sākotnēji tika vēstīts, ka saņemto draudu dēļ evakuēti 10 000 cilvēku, bet dienas gaitā šīs skaitlis palielinājās līdz 25 000.

Kā vēstīts, janvāra beigās masveida evakuācijas saņemtu spridzināšanas draudu dēļ saņemtas vairākās Krievijas pilsētās, gan Tālajos Austrumos, gan Sibīrijā, gan arī Krievijas ziemeļrietumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu