Mileniāļa dvēseles kliedziens: indietis grasās sūdzēt vecākus tiesā par viņa laišanu pasaulē (8)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

27 gadus vecs indietis paziņojis, ka grasās sūdzēt savus vecākus tiesā par to, ka tie viņu laiduši pasaulē, neprasot atļauju, vēsta raidorganizācija BBC. Šī "pārkāpuma" dēļ vecākiem vajag saviem bērniem maksāt visa mūža garumā, viņš uzskata. 

Šāda rīcība, visticamāk, novedīs pie saspīlējuma attiecībās ar vecākiem, kuri abi ir advokāti, atzīst Mumbajā dzīvojošais uzņēmējs Rafaels Samuels. Sociālajos tīklos viņš parādās, valkājot biezu pieliekamo bārdu un saulesbrilles.

Tomēr jaunā vīrieša māte Kavita Karnada Samuela dēla izdarības uztver ar humoru. 

"Es apbrīnoju sava dēla uzdrošināšanos iesūdzēt vecākus tiesā, labi zinot, ka abi esam advokāti. Ja Rafaels nāks klajā ar racionālu izskaidrojumu, kā mēs būtu varējuši viņam pirms dzimšanas pajautāt piekrišanu, es atzīšu, ka esmu kļūdījusies," viņa saka.

Samuels pieslejas antinatālismam - idejai, ka dzīve ir vienas vienīgas ciešanas, tāpēc cilvēkiem būtu jāpārtrauc vairoties.

Savus argumentus mileniāļu paaudzes pārstāvis izskaidrojis "YouTube" video:

"No cilvēces nav nekādas jēgas. Tik daudz cilvēku cieš. Ja cilvēce izmirtu, Zeme un dzīvnieki būtu daudz laimīgāki," argumentē Samuels. "Un neciestu arī neviens cilvēks. Cilvēku eksistence ir absolūti bezjēdzīga."

"Vai bērna dzemdēšana un piespiešana izveidot karjeru nav pielīdzināma nolaupīšanai un verdzībai?" jaunais vīrietis dalās pārdomās.

Samuels atzina, ka neviena tiesa viņa lietu nepieņems, taču viņš tik un tā vēloties iesniegt prasību pret saviem vecākiem.

Viņa aktivitātes sociālajos tīklos izsaukušas daudz komentāru - "dažus pozitīvus, bet galvenokārt negatīvus". Daudzi pārmet Samuelam kāri pēc atpazīstamības, taču vīrietis to noliedz. "Es nemeklēju atpazīstamību, bet es gribu, lai mana ideja izskan publiski. Vienkāršā ideja, ka tas ir "okei" - nedzemdēt bērnu," viņš saka.

BBC žurnāliste Samuelam jautā, vai viņš ir nelaimīgs par to, ka piedzimis. "Es vēlētos, kaut nebūtu piedzimis. Bet tas nenozīmē, ka mana dzīve ir nelaimīga. Tā ir laba, bet es gribētu, lai manis šeit nav. Piemēram, ziniet, tur ir jauka istaba, bet es negribu tajā atrasties," skaidro Samuels.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu