Hašogi līgava: Tuviniekiem joprojām nav kapa, kur sērot par noslepkavoto žurnālistu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nogalinātais saūdarābu žurnālists Džamals Hašogi
Nogalinātais saūdarābu žurnālists Džamals Hašogi Foto: AFP/SCANPIX

Četrus mēnešus pēc saūdarābu žurnālista Džamala Hašogi brutālās slepkavības Saūda Arābijas konsulātā Stambulā viņa mirstīgās atliekas nav atrastas, un viņa tuviniekiem joprojām nav kapa, kur sērot par aizgājēju un lūgties, piektdien paziņoja Hašogi līgava.

"Mums ir svarīgi, ka viņa mirstīgās atliekas tiek atrastas, lai būtu vieta, kur viņa tuvinieki var lūgties," grāmatas "Džamals Hašogi: Viņa dzīve, cīņas un noslēpumi" atvēršanas pasākumā sacīja Hatidže Džengiza.

Grāmatu sarakstījuši divi turku žurnālisti, un tā balstīta intervijās ar Hašogi līgavu.

Džengiza grāmatu raksturoja kā emocionālu, jo tā attēlo Hašogi dzīves daļu, kas bija pazīstama viņa tuvākajiem cilvēkiem. Grāmatas fotogrāfijās Hašogi redzams, nesot kafijas automātu uz pāra jauno māju Stambulā, kā arī viņu saderināšanās ceremonijā un līdzās ASV Kongresam.

Džengiza sacīja, ka ir atskārtusi, cik šausmīga ir pasaule, zinot, ka cilvēka slepkavība konsulātā joprojām nav atklāta, neraugoties uz globālo sašutumu.

Citās grāmatas fotogrāfijās Hašogi redzams, tiekoties ar Turcijas prezidentus Redžepu Tajipu Erdoganu un Saūda Arābijas kroņprinci Mohammedu bin Salmanu, kurš, kā tiek uzskatīts, pasūtījis Hašogi slepkavību.

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks un Saūda Arābijas kroņprinča kritiķis Hašogi pagājušā gada 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, bet vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību dūru cīņā, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka ar Hašogi slepkavību būtu saistīts kroņprincis Mohammeds bin Salmans.

ANO īpašā ziņotāja Agnese Kalamāra, kas izmeklē Hašogi slepkavību, ceturtdien apliecināja, ka slepkavību plānojušas un pastrādājušas Saūda Arābijas amatpersonas.

"Kā secināms no liecībām, kas iegūtas manas misijas gaitā Turcijā, ir ticami, ka Hašogi bija upuris brutālā un ar iepriekšēju nodomu veiktā slepkavībā, kuru plānoja un pastrādāja Saūda Arābijas valsts amatpersonas," noslēdzot vizīti Turcijā, sacīja Kalamāra, teikts ANO paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu