Madride: sarunas ar katalāņu separātistiem iestigušas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Spānijas sociālistu valdība piektdien kritizēja katalāņu separātistus, kas esot noraidījuši pēdējo dialoga piedāvājumu, un atzina, ka sarunas, kuru mērķis būtu mazināt katalāņu neatkarības centienu radīto krīzi, ir iestigušas.

Madride piedāvājusi rīkot apaļā galda sarunas, kurās piedalītos visas Katalonijas politiskās partijas, kā arī neatkarīgs ziņotājs.

Šis pēdējais piedāvājums izraisījis konservatīvo un dažu sociālistu līderu sašutumu, kas kritizē valdību, ka tā piekāpusies separātistiem un pakļāvusies viņu šantāžai.

"Šis priekšlikums bija mēģinājums izveidot dialogu organizētā, precīzi noteiktā veidā un ar pārliecību," žurnālistiem sacīja Spānijas vicepremjere Karmena Kalvo.

Katalonijas separātistu partijas to noraidījušas, viņa piebilda. "Šobrīd situācija ir iestigusi".

Separātistu partijas aicinājušas valdību sarīkot neatkarības referendumu, sacīja vicepremjere, tomēr tas ir kas tāds, kas "nekad netiks pieņemts".

Labējie spēki svētdien aicinājuši Madridē rīkot vērienīgu demonstrāciju, lai protestētu pret premjerministru Pedro Sančesu. Vēl pēc divām dienām Madridē sāksies 12 Katalonijas separātistu līderu prāva, kam paredzama liela pašmāju un ārvalstu interese.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu