"Pelmeņi XL" un kaviārs - ko Rīgā izbaudīt iesaka britu medijs (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

"Baltijas skaistule ar mākslu sirdī" - tā britu tabloīds "Daily Mail" raksturo Rīgu. Ko darīt tūristam, kas Rīgā ieradies tikai uz vienu nedēļas nogali un tuvāk šo skaistuli iepazīt nevar? Jāiet "latviešu stilā" ieturēties ar pelmeņiem un Centrāltirgū jānopērk Rīgas melnā balzama pudele un kaviāra bundžiņa, vēsta "Daily Mail" īsais tūrisma ceļvedis.

Pagājušogad britu "Ziemassvētku tirdziņa barometra" topā Rīga tika atzīta par lētāko Eiropas pilsētu, kur sagaidīt Ziemassvētkus, atgādina izdevums. Tā kā no Lielbritānijas uz Latviju var lēti atlidot ar kādu no zemo cenu aviosabiedrībām, ietaupīto naudu var iztērēt numuriņam lepnākā viesnīcā - piemēram, viesnīcā "Bergs", kur savulaik apmetušās tādas mūzikas zvaigznes kā Eltons Džons, "Lady Gaga" un Stings.

Pirmās dienas rītā "Daily Mail" iesaka pastaigāt pa Vecrīgas bruģētajām ieliņām, apskatot Doma laukumu un Melngalvju namu, bet zināšanas par Latvijas vēsturi smelties Okupācijas muzejā.

Pusdienas "latviešu stilā" var ieturēt ēstuvē "Pelmeņi XL", nobaudot dažādu veidu pelmeņus. Pēc tam uzkrātās kalorijas var nodedzināt ar pastaigu pa kluso centru, kur apskatāmas skaistās jūgendstila arhitektūras pērles. Kultūras cienītāji var mēģināt nomedīt lētas biļetes uz operas vai baleta izrādēm Latvijas Nacionālajā operā, iesaka tabloīds.

Savukārt nākamo dienu var iesākt ar Rīgas Centrāltirgus apmeklējumu. Tur var nopirkt visdažādākās lietas, sākot ar vietējās saimniecībās ražoto sieru, turpinot ar cūkas šņukuru un beidzot ar "vietējo ugunsūdeni" jeb melno balzamu. Delikatešu cienītāji tur atradīs 100 gramu kaviāra bundžiņas par 20 mārciņām. Acīmredzot raksta autori palaiduši garām Centrālā Gastro Tirgus atklāšanu, jo tas ceļvedī nebija pieminēts.

Pēc tam "Daily Mail" iesaka Vecrīgā meklēt stendus ar Baltijas jūras dārguma dzintara rotām. Tāpat arī ieteikti restorāni visām gaumēm - gan latviskais "Valtera restorāns", gan mākslinieciskā "Istaba", gan arī izsmalcinātais "Vincents", kura cenas raksturotas kā "saprātīgas".

Rīga piesaista arvien vairāk tūristu uzmanību. TVNET jau vēstīja par amerikāņu "ekonomiskās klases" videoblogeri, kurš sajūsminājās par Latvijas galvaspilsētas zemajām cenām un plašajām laika pavadīšanas iespējām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu