Simboliski? Valsts kontrolieres auto ceļā uz LTV iebrauc bedrē, pārsitot riepu (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts kontrolieres Elitas Krūmiņas automašīna otrdienas vakarā, kad viņa bija ceļā uz Latvijas Televīziju, lai tur sniegtu interviju raidījumā "1:1", iebraukusi bedrē, pārsitot riepu.

"Varētu teikt, ka tā [automašīna] pat iekrita bedrē, pārsita riepu, un kādu brīdi man bija bažas, ka uz šo raidījumu es varētu pat nenokļūt. Tomēr, pārvarot grūtības un daļu ceļa mērojot kājām, es tomēr esmu šeit," raidījumā sacīja Krūmiņa.

Krūmiņa sacīja, ka tas simboliski rasturo situāciju Rīgas ielās kopumā.

Jau vēstīts, ka Valsts kontrole savā revīzijā konstatējusi, ka 2016.gadā un 2017.gadā Rīgas transporta nozares attīstībai kopumā bija pieejami 441 miljons eiro, no kuriem liela daļa iztērēta nelietderīgi.

Transporta infrastruktūras jomā nelietderīgi izlietoti 5,4 miljoni eiro, bet 9,1 miljona eiro izlietojums nav izsekojams, secinājusi VK.

Tāpat pašvaldība neveicinot automašīnu skaita mazināšanu Rīgas centrā, pasūta transporta infrastruktūras pētījumus, bet tos neizmanto, kā arī īsteno "mistiskus, iepriekš nevērtētus projektus", nevis tos, kuri bijuši iekļauti Investīciju programmā.

Tikmēr Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) paudis, ka daudzas VK konstatētās lietas esot pareizas no teorētiskā aspekta, taču praktiski tās tomēr esot grūti īstenojamas. Arī Jakrins paudis viedokli, ka daudzi pārpratumi revīzijā esot tieši atšķirīgās jēdzienu izpratnes dēļ, kā arī esot vairāki objektīvi iemesli, kādēļ projekti kavējoties vai tiekot atcelti.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu