Irānā mīnēta auto sprādzienā nogalināti 27 karavīri (1)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Irānā trešdien spridzinātājam pašnāvniekam detonējot mīnētu auto līdzās Revolūcijas gvardes karavīru autobusam, nogalināti vismaz 27 karavīri un ievainoti vēl 13, vēstīja oficiālā ziņu aģentūra IRNA.

(Papildināta ziņa.)

Sprādziens noticis valsts dienvidaustrumos uz autoceļa Haša-Zahedāna, kad karavīri atgriezās no robežas, teikts Revolūcijas gvardes paziņojumā.

"Šajā pašnāvnieka uzbrukumā mīnēts auto tika uzspridzināts līdzās autobusam, kurā atradās gvardes sauszemes spēku vienība, izraisot nāvi un ievainojot vairākus mūsu islāmiskās dzimtenes robežas aizstāvjus."

Uzbrukums noticis nemierīgajā Sīstānas-Beludžistānas provincē, kas robežojas ar Pakistānu. Liela provinces iedzīvotāju daļa ir sunnīti.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās sunnītu separātistu grupējums "Jaish al-Adl", kas aktīvi darbojas šajā provincē.

Šo teroristu organizāciju 2012.gadā nodibināja grupējuma "Jundallah" ("Allāha kareivji") dalībnieki. Abi šie grupējumi pēdējos gados ir vairākkārt veikuši uzbrukumus militāriem mērķiem un civilistiem.

Irāna uzskata abus grupējumus par teroristu tīkla "Islāma valsts" tuviem sabiedrotajiem.

Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs saistīja šo teroraktu ar Varšavā notiekošo Tuvo Austrumu konferenci, kas ir vērsta pret Irānu un kuru kopīgi organizējušas ASV un Polija.

"Tā taču nav sakritība, ka Irānu skar terors tajā pašā dienā, kad sākas #VaršavasCirks?" Zarifs ierakstīja tviterī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu