"Oskara" labākā grima, matu sakārtojuma un tērpu nominanti

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Пресс-фото

Kamēr ar nepacietību gaidām "Oskara" ceremoniju, kas notiks naktī uz 25. februāri (pēc Latvijas laika), iepazīsim tuvāk arī citus nominantus. "Labākie kostīmu dizaini" un "Labākie grimi un matu sakārtojumi" ir ļoti svarīgas nominācijas, jo tieši ilustrē filmā atainoto laikmetu vai galvenā varoņa tēla izteiksmīgumu. Turklāt tas ir īsts roku darbs!

Nominācija "Labākais grims un matu sakārtojumi"

1. Mary Queen of Scots/Marija, Skotijas karaliene

Īru aktrise Sērša Ronana un austrāliešu talants Margo Robija šajā kinolentē grima māksliniecei Dženijai Širkorai (Jenny Shircore) ir lielisks materiāls, no kā izveidot perfektu Anglijas un Skotijas karalieni. Kamēr Sērša visu filmas laiku mirdzēja savā rudā gēna dailē, skaistule Margo tika arī pie karalienes Elizabetes baku rētām. 

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

2. Border/Kur satiekas pasaules

Filmas galvenajai varonei Tīnai ir nepievilcīga āriene un savāda rēta muguras lejasdaļā, kas raisa jautājumus par viņas īsto dabu, un viņa īsti neiederas sabiedrībā. Ziemeļu mitoloģijas un šausmu filmu elementi, kas ievijas filmā, dod iespēju arī grima māksliniekiem izpausties savās fantāzijās. Filmā grimu veido 22 (!) grima mākslinieki.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

3. Vice/Vara

Trīskārtējs "Oskara" balvas laureāts - grima mākslinieks Gregs Kenoms (Greg Cannom) šogad šai balvai nominēts atkal, šoreiz par pārvērtībām filmā "Vice". Tieši pateicoties Kenoma darbam, kurš saņēmis "Oskaru" par grimu filmās “Dracula”, “Mrs. Doubtfire” un “The Curious Case of Benjamin Button”, Kristians Beils varēja kļūt pilnīgi neatpazīstams. Lasi vairāk par grima mākslinieka pārdomām un šo mākslas darbu TE!

Foto: Publicitātes foto

Nominācija "Labākie kostīmu dizaini"

1. The Ballad of Buster Scruggs/Balāde par Basteru Skragsu

Brāļu Koenu filmā bez bezroča un bezkāja ir arī citi kolorīti tēli - asinskāri indiāņi, metodistu pārceļotāji, slepkavnieciski zelta meklētāji un dziedoši šāvēji duelanti, kuriem katram var radīt piemērotu kostīmu.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

2. Black Panther/Melnā pantera

Šie afrofutūriskie tērpi ir īsts meistardarbs. Tērpu autorei Rutai Kārterei (Ruth Carter) nācās krietni nopūlēties, savienojot divas tēmas - seno Āfrikas kultūru un iespējamo nākotnes stilu. Turklāt tā, lai supervaroņiem ir ērti.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

3. The Favourite/Favorīte

Šīs filmas galvenā māksliniece Sandija Povela (Sandy Powell) ir lieliski noturējusies starp tā laikmeta klasiku un mūsdienu avangardu. Kādā no "Vogue" intervijām viņa pačukst, ka dažās ainās dāmu korsetes ir sasietas ar saplēstu džinsu sloksnēm no filmēšanas laukumam tuvumā esošām humpalām. Gadās ko aizmirst, bet vienmēr ir risinājums!

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

4. Mary Poppins Returns / Mērija Popinsa atgriežas

Sandija Povela (Sandy Powell) ir tērpu autore arī šai košajai kinolentei. Kuram gan nepatīk strādāt ar 30. gadu modi, kur tik skaisti dominē kostīmi ar izceltiem vidukļiem un graciozi koķetas platmalītes. 

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

5. Mary Queen of Scots/ Marija, Skotijas karaliene

Aleksandra Birne (Alexandra Byrne) vēsturisko filmu uzņemšanas laukumos jūtas kā zivs ūdenī, jo ir tērpusi aktierus arī tādās kinolentēs kā "Elizabeth" un "Elizabeth: The Golden Age". Tā ka var turpināt izteiksmīgu garderobi vēsturisko tēlu atveidotājām. 

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu