Tirolē zem sniega lavīnas pakļuvuši cilvēki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Austrijas policijas helikopters
Austrijas policijas helikopters Foto: Ekrānšāviņš no video

Austrijas Alpos, Roitē, kas atrodas Tiroles federālajā zemē pie Bavārijas robežas, šodien sniega lavīna aprakusi vairākus cilvēkus, no kuriem vismaz pieci jau ir izglābti. Lavīnas skartā apdzīvotā vieta ir nošķirta no ārpasaules, tādēļ glābšanas vienības tur tiek nogādātas ar helikopteriem.

Bavārijas televīzija BR24 vēsta, ka viens no izglābtajiem ir smagā stāvoklī un pašlaik jau ir ziņas arī par vienu bojā gājušo. Pastāv bažas, ka zem sniega atrodas vēl vairāki cilvēki, tādēļ glābšanas darbi turpinās.

Sniega lavīna no kalna nogāzes nogājusi ap plkst.14.20 tuvu kādai viesnīcai, ko tā tieši nav skārusi. No kalna slīdošās sniega masas lavīnas lejasdaļā sadalījušās trīs atsevišķās sniega plūsmās.

Vietai, kur sniega lavīna apraka cilvēkus, ir grūti piekļūt, jo arī vienīgo ceļu pagājušajā naktī ir aizšķērsojusi sniega lavīna.

Foto: Ekrānšāviņš no video
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu