Pērn uzlabojušies robežsardzes darba rezultāti (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Guntis Pujāts
Guntis Pujāts Foto: Evija Trifanova/LETA

​Valsts robežsardzei (VRS) 2018.bijis sekmīga darba gads, jo izdevies aizturēt gan vairāk robežpārkāpēju, gan arī nelikumīgi pārvietotu preču, šorīt telekanālā LNT pastāstīja VRS priekšnieks Guntis Pujāts.

Pujāts pastāstīja, ka VRS pērn aizturējusi 202 robežpārkāpējus, kas ir par 65% vairāk nekā 2017.gadā. Visvairāk aizturēto joprojām ir vjetnamieši, kuru kustību, visticamāk, organizē organizētās noziedzības pārstāvji.

Pēc Pujāta vārdiem, aizvadītais bijis sekmīgākais gads robežsardzes vēsturē aizturēto nelikumīgo preču apjoma ziņā. Visbiežāk robežsargi atklājuši pār valsts robežu nelikumīgi pārvietotas cigaretes.

VRS vadītājs atzina, ka tikušas atklātas arī vairākas amatpersonas, kuras bija iesaistītas kontrabandas atbalstīšanā. Šīs amatpersonas sauktas pie atbildības un vairākas arī atvaļinājušās no dienesta.

Šogad VRS koncentrēšoties uz sākto projektu realizēšanas. Tāpat tikšot veiktas zināmas reorganizācijas un optimizācijas, lai iegūtos resursus novirzītu VRS struktūru stiprināšanai, piemēram, Rīgas lidostā automatizēs atsevišķas procedūras, kur vairs nebūs nepieciešama cilvēku klātbūtne un iegūtos resursus varēs novirzīt, piemēram, austrumu robežas stiprināšanai.

Šogad tikšot turpināta austrumu robežas iekārtošana, tostarp sienu būvēšana, jaunu sensoru sistēmu izvietošana u.tml., kas notiks gan no nacionālā finansējuma, gan no Eiropas fondu naudas un ASV atbalsta. Lielāks progress esot Krievijas robežas izbūvē, bet Baltkrievijas robežas izbūvē vēl lieli darbi esot priekšā.

Pujāts stāstīja, ka robežsardzei trūkstot 233 cilvēku tikai "uz zaļās robežas", bet kopumā personāla situācija VRS esot vēl sliktāka. VRS esot bijusi spiesta iesaistīt robežsargus virsstundu darbā, līdz ar to maksāt viņiem lielāku atalgojumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu