Policijai nav iebildumu pret mopēdu un motociklu pārvietošanos sabiedriskā transporta joslās (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Motorolleru sezonas atklāšanas brauciens. Ilustratīvs attēls
Motorolleru sezonas atklāšanas brauciens. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

​Valsts policija (VP) neiebilst pret izmaiņām ceļu satiksmes noteikumos, kas ļautu pa sabiedriskā transporta joslu pārvietoties ar mopēdiem un motocikliem, aģentūrai LETA atzina VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

"Mūsu skatījumā šāda kārtība nevarētu slikti ietekmēt satiksmes drošību. Drīzāk tas pat varētu mazināt drošības riskus, jo pašlaik nereti motociklisti brauc un bīstami manevrē starp automašīnām," norādīja Krapsis.

VP pārstāvis arī norādīja, ka šāda prakse ir arī citās pasaules valstīs, turklāt motocikla un mopēda vadītājiem jebkurā gadījumā, pārvietojoties pa sabiedriskā transporta joslu, jāievēro pilsētas apstākļiem paredzēts braukšanas ātrums.

Krapsis gan nenoliedza, ka jau patlaban ir gadījumi, kad motociklisti pārvietojas pa sabiedriskā transporta joslām, taču katras ielas kontrolei ceļu policija izsekot nevarot.

Jau ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā otrajā lasījumā atbalstīja izmaiņas Ceļu satiksmes likumā, paredzot, ka Ministru kabinetam jāpieņem grozījumi nepieciešamajos noteikumos, lai nākotnē mopēdi un motocikli var pārvietoties ceļa joslā, kas paredzēta pasažieru sabiedriskajam transportam.

Plānots, ka Ministru kabinetam šie grozījumi būs jāveic ne vēlāk kā līdz 1.augustam. Valsts tiesu ekspertīžu biroja eksperts Oskars Irbītis klātesošos informēja, ka tas varētu samazināt ceļu satiksmes negadījumos ievainoto motociklistu skaitu par 10-15% procentiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu