Idejas, kā izvairīties no lieka stresa IKEA veikala apmeklējuma laikā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Nav noslēpums, ka pēc IKEA veikala ienākšanas Latvijā tas ir kļuvis par visai populāru vietu, kur iegādāties visas mājai nepieciešamās mēbeles, aksesuārus, traukus un citus interjera elementus. Tomēr līdz ar plašo izvēli šis veikals ir bēdīgi slavens ar tā bezgalīgi garajiem labirintiem, neskaitāmajām telpu reprezentācijām un milzu veikala nodalījumiem. Visa apskatīšana un izstaigāšana prasa laiku un rada lieku uztraukumu, taču no tā var izvairīties.

Lejupielādē aplikāciju

Šobrīd IOS un Android operētājsistēmām ir pieejama bezmaksas aplikācija “IKEA Place”, kas ļauj vizualizēt plānoto pirkumu. Izmantojot virtuālās realitātes tehnoloģiju, aplikācija piedāvā reāllaikā apskatīt, kā izskatīsies izraudzītā prece izvēlētajā telpas vietā. Šādi varēsi pārliecināties, vai mēbele piestāv konkrētajam istabas dizainam un tās izmēri atbilst telpas parametriem.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Plāno apmeklējuma gaitu

IKEA apmeklējums dažkārt ir kā ceļojums cauri labirintam, it īpaši veikala augšējā stāvā, kur ir izkārtoti neskaitāmi telpu iekārtojumi un risinājumi. Tomēr, ja vēlies ietaupīt laiku, pēc pusdienu ieturēšanas veikala restorānā dodies uzreiz uz apakšējo stāvu, kur ir izliktas preces. Savukārt, ja telpu risinājumi ir prioritāte, taču vēlies apskatīt konkrētas telpas, aplūko veikala karti un dodies izraudzītajā virzienā. Tāpat, pirms dodies uz veikalu, ieplāno optimālo laiku, piemēram, vismazāk apmeklētāju būs darbdienu rītos un svētdienu vakaros.

Pirms iepirkšanās – paēd

Nav noslēpums, ka veikala apmeklējums ar tukšu vēderu var rezultēties ar pāris impulsīvi iegādātām precēm. Lai spētu noturēt uzmanību un noturēties pret kārdinājumiem, pirms dodies uz veikalu, ieturi maltīti mājās vai IKEA restorānā – tas beigu beigās nodrošinās ekonomiskāku veikala apmeklējumu.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Pieturies pie saraksta

Vēl viens efektīvs veids, kā izvairīties no impulsīviem pirkumiem, ir sarakstu veidošana. Pirms došanās uz lielveikalu sagatavo sarakstu ar nepieciešamajām precēm vai mēbelēm un apmeklējuma laikā pie tā strikti pieturies. IKEA veikalā ir viegli krist kārdinājumā, redzot visas glīti izkārtoto preču kompozīcijas.

Pārzini izmērus

Novērs potenciālos braucienus uz IKEA, lai atdotu preci, kura tomēr neder mājoklim. Izmanto aplikāciju un novērtē, vai izraudzītā mēbele der konkrētajai telpai, kā arī rūpīgi izmēri katru stūri un salīdzini mērījumus ar veikala katalogā minētajiem izmēriem. Vēl vari izmēģināt mēbeles salīdzināšanu ar telpas fotoattēliem – nobildē izraudzīto stūri un, atrodot gribēto mēbeli, apskati kārtīgi, vai tā iederēsies šajā vietā.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Izmanto viedtālruni

IKEA veikalos ir pieejamas kartītes un zīmuļi, kur vari atzīmēt izraudzītās mēbeles atrašanās vietu noliktavā, parametrus, cenas un citu vērtīgo informāciju. Tomēr, ja pierakstīšana uz lapiņas rada uztraukumu, ka tā varētu pazust, vai arī var gadīties nepierakstīt visus sīkumus, veikalā vari droši ar viedtālruni nofotografēt uz mēbelēm norādīto informāciju.

Plāno mēbeļu transportēšanu

Visbeidzot – neaizmirsti piefiksēt savas mašīnas bagāžas nodalījuma izmērus un mēbeļu iepakojuma izmērus. Ja grasies iegādāties lielākas preces, apsver domu par preču piegādi.

Foto: Ikea/Publicitātes foto
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu