Francija asi kritizē "Ford" lēmumu valstī slēgt ražotni

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Francijas valdība otrdien asi kritizēja ASV autobūves uzņēmuma "Ford Motor Co." lēmumu slēgt valstī ātrumkārbu ražotni, kas pieņemts pēc tam, kad kompānija bija noraidījusi šīs ražotnes iegādes darījumu, kas būtu glābis aptuveni 800 darbvietas.

Valdības preses pārstāvis Benjamins Grivo norādīja, ka "Ford" vadība izrādījusi necienīgu attieksmi, pirmdien noraidot galīgo Francijas un Beļģijas iekārtu ražotāja "Punch Powerglide" piedāvājumu, kas būtu ļāvis aptuveni pusei ražotnes darbinieku saglabāt darbu.

"Mēs liksim viņiem ["Ford"] samaksāt par atlaistajiem darbiniekiem, ražotnes sakopšanu un jauniem industrializācijas pūliņiem reģionā," intervijā radiostacijai "France Info" sacīja Grivo.

Taču viņš pavēstīja, ka Francijas valdība necentīsies atgūt aptuveni 15 miljonus eiro, ko uzņēmums pēdējos gados saņēmis valsts palīdzībā.

Tikmēr "Ford" iepriekš skaidroja, ka "Punch Powerglide" izteiktais ražotnes iegādes darījums nav bijis pārliecinošs.

"Ford" pērn februārī paziņoja, ka pārtrauks investīcijas Blankuforas rūpnīcā, kurā ātrumkārbas tiek ražotas kopš 1972.gada.

Šī rūpnīca ir kļuvusi par kārtējo kaujas lauku starp Francijas arodbiedrībām un Amerikas korporatīvajiem gigantiem, kas bieži vien Francijā tiek attēloti kā cietsirdīgi, darbvietas likvidējoši kapitālisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu