Nīderlandē aizturēti 90 000 pudeļu degvīna, kas bijuši paredzēti Ziemeļkorejas vadoņa vajadzībām (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nīderlandes muita Roterdamas ostā aizturējusi 90 000 pudeļu degvīna, kuras, visticamāk, bija paredzēts nogādāt Ziemeļkorejā – tās vadoņa Kima Čenuna un armijas virspavēlniecības vajadzībām, vēsta Lielbritānijas medijs “The Guardian”.

Ziemeļkorejas režīmam paredzētais degvīns konfiscēts nedēļā, kad Kims ieradies Vjetnamā, lai piedalītos otrajā samitā ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

3000 kastu Krievijas degvīna atradušies Ķīnā reģistrēta konteineru kuģa “Nebula” kravā.

Šis kuģis bija ceļā uz Ķīnu, piestājot Roterdamā un Hamburgā.

Saskaņā ar oficiālo versiju, kuģa kravu bija paredzēts izkraut Ķīnā.

Tomēr Nīderlandes varas iestādēm izdevās iegūt pierādījumus, ka kravu tālāk paredzēts vest uz Ziemeļkoreju, tāpēc pieņemts lēmums to konfiscēt.

Foto: AFP/SCANPIX

Sīkāku informāciju par iegūtajiem pierādījumiem, ka konfiscēta Ziemeļkorejas krava, Nīderlandes muita nesniedza.

Degvīns konfiscēts, jo Ziemeļkorejai noteiktas starptautiskās sankcijas.

Sankcijas Nīderlandes valdības pārstāvji norāda, ka kravas konfiscēšana ir pilnībā likumīga, jo šis degvīns uzskatāms par ekskluzīvu preci.

Kā liecina pagājušajā gadā publiskotas Dienvidkorejas analītiķu aplēses, Kims Čenuns kopš nākšanas pie varas 2011.gadā no Ķīnas importējis dažādas ekskluzīvas preces vairāk nekā četru miljardu ASV dolāru vērtībā.

Foto: EPA/Scanpix
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu