Koka sijas - lieliska ekstra, uz kuras pamata veidot mājokļa kopējo interjeru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: city24.lv

Senatnīgas un masīvas koka griestu sijas raksturīgas lauku mājām, taču lieliski iederas arī mūsdienīgos dzīvokļos, kur vecākos namos saglabājušās oriģināli vai radītas mākslīgi, kā dizanisks akcents. Daudzus piemērus var atrast tepat galvaspilsētas mājokļos.   

Viena no sajūtām, ko spēj uzburt koka akcenti, ir siltums un mājīgums. It sevišķi tad, ja koka sijas ir veidotas siltos, neuzbāzīgos un dabiskos toņos. Kā šajā Ģipša fabrikas dzīvoklī, mājīgumu būtiski paspilgtina vecinātu ķieģeļu apdare sienām, kā arī kamīns un grāmatu plaukts koka tekstūrā. Patiešām - mājīgi! 

Foto: city24.lv

Lai veiksmīgi tiktu ieturēts līdzsvarots interjers, būtiski koka tematiku turpināt arī citās telpās un to detaļās vai mēbelēs. Piemēram, tas var būt koka vai koka imitācijas materiālu ēdamgalds un krēsli un virtuves iekārta ēdamzonā. Apskati vairāk! 

Foto: city24.lv

Citādu efektu sniegs baltā krāsa, kas tiks izmantota griestiem un balsta sijām. Tas mājoklī radīs tīrības un atturības sajūtu. Un arī šādos gadījumos lielu lomu spēlēs tieši papildu akcenti mājoklī. Līdzīgi arī ar tumši krāsotām sijām - tās labi saderēsies ar baltām mēbelēm vai, piemēram, ar gaišos toņos veidotu virtuves zonu, gluži kā šajos divos Vecrīgas apartamentos. Un arī šeit sienu apdarē iezogas vecinātu ķieģeļu ideja. Apskati vairāk! 

Foto: city24.lv

Idejas var būt patiešām dažādas, tikai jāļauj vaļa fantāzijai. Labs piemērs ir Marijas ielas dzīvoklis, kur starp koka akcentiem neuzkrītoši izveidota ēdamzona. Un visas praktiskās nianses saplūst kopā ar interjera risinājumiem, veidojot vienotu "ansambli". Apskati vairāk!

Foto: city24.lv
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu