Sestdien gaidāmajā piketā pie Rīgas domes piedalīsies tikai puse opozīcijas partiju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Izkārtne pie Rīgas domes ēkas.
Izkārtne pie Rīgas domes ēkas. Foto: Evija Trifanova/LETA

2.martā gaidāmajā piketā pie Rīgas domes piedalīsies divas no četrām domes opozīcijas partijām.

Jau vēstīts, ka Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK valde lēmusi piedalīties sestdien gaidāmajā iedzīvotāju rīkotajā protestā pie Rīgas domes. Pēc apvienības Rīgas nodaļas iniciatīvas partijas valde šonedēļ lēma aicināt savus jauniešus, biedrus un atbalstītājus pievienoties publiskajai sapulcei un paust nostāju par korupcijas skandāliem Rīgas domē.

Par piedalīšanos pasākumā informējusi arī partijas "Vienotība" Rīgas domes frakcija. Tās vadītājs Vilnis Ķirsis sociālajos tīklos norādījis, ka "ir apsveicami, ka šo pasākumu organizē pilsoniskās sabiedrības pārstāvji, nevis kāda politiskā partija, jo tas parāda, ka ne vien atsevišķi politiskie oponenti, bet arī paši rīdzinieki ir neapmierināti ar Rīgas pašvaldībā notiekošo." "Rīdziniekiem ir jāparāda sava attieksme pret "Nila Ušakova&co" Rīgas domē izveidoto un piesegto sistēmisko korupciju un nespēju pārvaldīt pilsētu. Šo nespēju patreiz vislabāk raksturo ielu stāvoklis, jo bedres jau ir vairāk nekā asfalta. Būdams rīdzinieks, es šo sapulci apmeklēšu," paudis Ķirsis, aicinot tajā piedalīties arī citus iedzīvotājus.

Tikmēr vēl vienas opozīcijas partijas - "Latvijas attīstībai" - frakcijas vadītājs Viesturs Zeps aģentūrai LETA atzina, ka oficiāli partija savus biedrus piketā piedalīties neaicinās, jo partija pēc būtības neiestājas par domes atlaišanu, kas ir pasākuma galvenais vēstījums. "Tomēr ikviens mūsu biedrs brīvi var pasākumā piedalīties, ja vēlas. Vienkārši oficiāli mēs uz to nevienu neaicināsim," sacīja Zeps.

Arī Jaunās konservatīvās partijas Rīgas domes frakcijas vadītājs Jānis Ozols norādīja, ka vienlaikus ar pasākumu notiekot partijas padomes sēde, tādēļ oficiāli domnieki mītiņā ierasties nevarēs. "Pieļauju, ka daudzi biedri vienkārši dosies turp apskatīties, kas īsti notiek. Ja kāds vēlas mītiņā piedalīties, tā, protams, ir viņa brīva izvēle," sacīja Ozols.

Jau ziņots, ka 2.martā pie Rīgas domes notiks pikets ar mērķi izteikt atbalstu Rīgas domes atlaišanai un rosināt pilna audita veikšanu visās domes struktūrvienībās un kapitālsabiedrībās.

Mītiņš plānots no plkst.10.30 līdz 12.30. Piketa pieteicējs ir fiziska persona, un plānots, ka tajā piedalīsies ap 100 cilvēku.

Sociālajā vietnē "Facebook" pieejamā informācija liecina, ka pasākuma rīkotājs ir Dāvis Suneps, kurš sevišķi iesaistīties mītiņā aicina nevalstiskās organizācijas. Pasākuma pieteikumā norādīts, ka tajā plānots paust neapmierinātību par bedrainajām Rīgas ielām, dārgāko sabiedrisko transportu reģionā, fiktīviem konsultantiem Rīgas domes kapitālsabiedrībās, nesamērīgi dārgajiem remontiem un citiem procesiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu