Britu un itāļu alpīnisti pazuduši Pakistānas "nāves kalnā"

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pakistānas "nāves kalns"
Pakistānas "nāves kalns" Foto: AP/Scanpix

Par Pakistānas "nāves kalnu" iesauktajā Nangaparbatā apmēram 6300 metru augstumā pazudis britu alpīnists Toms Balards un itāļu alpīniste Daniele Nardi. Sākta meklēšana ar helikopteriem, taču slikto laika apstākļu un briestošā Indijas un Pakistānas konflikta dēļ kalnam ir grūti piekļūt, vēsta raidorganizācija BBC.

Ballards ir alpīnistes Alisones Hargrīvsas dēls. Hargrīvsa 1995.gadā gāja bojā, kāpjot lejā no pasaules otrās augstākās virsotnes Čogori jeb K2 - tajā pašā gadā, kad viņa bija kļuvusi par pirmo sievieti, kura uzkāpa Everestā bez skābekļa un šerpu palīdzības.

Nangaparbats ir devītā augstākā virsotne pasaulē. Palamu "nāves kalns" tas ieguvis tādēļ, ka uzkāpšana tajā ir sarežģīts un bīstams pārbaudījums.

"Glābšanas helikopters tuvojas vietai Nangaparbatā, kur varētu būt Daniele Nardi un Toms Balards," ziņoja Itālijas vēstnieks Pakistānā Stefano Pontekorvo.

Pēdējās ziņas no abiem alpīnistiem tika saņemtas svētdien. Tolaik vietā, kur viņi atradās, bija slikti laika apstākļi.

30 gadus vecais Balards "ir ārkārtīgi augstu novērtēts alpīnisma pasaulē", norāda tīmekļa žurnāls "Planet Mountain".

Nangaparbatā ziemas laikā veiksmīgi uzkāpis tikai viens cilvēks - pieredzējušais pakistāniešu alpīnists Ali Sadpara.

Sadpara ir ceļā uz Nangaparbatu, lai palīdzētu Pakistānas armijai pazudušo alpīnistu meklējumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu