Mazpazīstama organizācija paziņo par Ziemeļkorejas trimdas valdības izveidošanu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP / Scanpix

Mazpazīstama organizācija, kas, kā noprotams, gādā par atentātā Malaizijā nogalinātā Ziemeļkorejas diktatora brāļa dēla aizsardzību, piektdien paziņojusi par trimdas valdības izveidošanu, solot panākt "lielā ļaunuma" galu.

"Čhollima civilās aizsardzības organizācija", kas piedāvā sniegt palīdzību cilvēkiem, kuri nolēmuši bēgt no Ziemeļkorejas, parādījās 2017.gadā, kad tā tīmeklī publicēja video ar Kimu Hansolu, solot gādāt par viņa drošību pēc tam, kad viņa tēvu Kualalumpuras lidostā ar ķīmisko ieroci bija nogalinājušas divas sievietes.

Garā paziņojumā savā tīmekļa vietnē piektdien, kad korejiešu kustībai pret Japānas koloniālo varu aprit 100 gadi, organizācija sevi pasludināja par Ziemeļkorejas pagaidu valdību.

"Mēs pilnībā veltīsim sevi tam, lai likvidētu šo lielo ļaunumu - traipu uz cilvēces dvēseles," teikts paziņojumā, solot turpināt kampaņu līdz "dienai, kad Phenjanā patiesi tiks atjaunota gaisma".

Organizācija apgalvo, ka ir "vienīgā leģitīmā ziemeļdaļas korejiešu tautas pārstāve".

"Čosonai jābūt brīvai," aicina paziņojuma autori, Koreju dēvējot tās senākajā vārdā. "Celieties! Celieties! Jūs, kas atsakāties būt vergi!"

Par organizāciju maz kas ir zināms, un nav skaidrs, kas aiz tās stāv. Tiesa gan, ir izskanējuši minējumi, ka tā varētu būt saistīta ar Dienvidkorejas izlūkdienestu.

Tā nosaukta korejiešu mitoloģiskā zirga vārdā.

Organizācija iepriekš ziņojusi, ka tā reaģējusi uz tautiešu lūgumiem nodrošināt aizsardzību un pateikusies vairākām valstīm, arī Nīderlandei, Ķīnai un ASV, par palīdzību.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu