Pirms četriem mēnešiem nolaupītā norvēģu multimiljonāra sieva joprojām nav atrasta (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anna Elizabete Falkevika Hagena
Anna Elizabete Falkevika Hagena Foto: Reuters/ScanPix

Norvēģijas policija ceturtdien paziņoja, ka esot ārkārtīgi nobažījusies par oktobrī nolaupītās Annas Elizabetes Falkevikas Hagenas dzīvību, ziņo portāls "The Local". Nolaupītāji no viņas vīra Toma Hagena centās izspiest deviņu miljonu eiro lielu izpirkuma naudu.

Hagena pazuda no ģimenes mājas 31.oktobrī. Kopš tā laika no viņas nekas nav dzirdēts.

"Policiju satrauc tas, ka nav pierādījumu, ka viņa ir dzīva," preses konferencē norādīja izmeklētājs Tomijs Broske. "Tāpēc policija tagad vairāk nekā iepriekš apsver, vai Anna Elizabete Hagena vispār ir dzīva."

Izmeklētāji Hagenu mājā atrada zīmīti ar rīkojumu pārskaitīt nolaupītājiem grūti izsekojamo kriptovalūtu "Monero" deviņu miljonu eiro vērtībā. Tajā tika izteikti "nopietni draudi", norāda likumsargi.

Kļūdainā norvēģu valodā uzrakstītajā zīmītē bija norādīts, ka Hagena miršot, ja par notikušo kāds ziņos policijai.

Likumsargi ieteica Hagenas ģimenei nemaksāt izpirkuma maksu. Izmeklētājiem izdevies internetā sazināties ar iespējamajiem nolaupītājiem, bet viņi neieguva pierādījumus, ka noziedznieki tur Hagenu gūstā vai ka viņa joprojām ir dzīva.

Toms Hagens darbojas nekustamā īpašuma un enerģētikas nozarēs. Viņa bagātība lēsta ap 1,7 miljardiem Norvēģijas kronu jeb 174 miljoniem eiro. Žurnāla "Kapital" Norvēģijas bagātāko cilvēku sarakstā Hagens ieņem 172. vietu.

Par spīti turībai, pāris dzīvoja noslēgtu dzīvi un negozējās sabiedrībā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu