Mistiskā “devītā planēta” varētu būt 10 reizes lielāka par Zemi (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pastāv hipotēze, ka Saules sistēmā atrodas kāda noslēpumaina planēta, kuras gravitācija ietekmē zināmo planētu orbītu neparasto konfigurāciju. Tagad zinātnieki jaunā pētījumā snieguši detaļas par to, kā tā varētu izskatīties.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Physics Reports”, izvirzīta hipotēze, ka noslēpumainā planēta varētu būt pat 10 reizes lielāka par Zemi. Turklāt šī planēta, iespējams, atrodas pagarinātā orbītā 400 reižu tālāk no Saules nekā Zeme.

Kā vēsta izdevums “Space”, ideja par “devītās planētas” eksistenci kļūst arvien populārāka kopš hipotēzes izvirzīšanas 2014. gadā.

Par šādas planētas eksistenci pētniekiem radās aizdomas, kad tika pamanīts dīvains izkārtojums Koipera joslā - dažādi mazi objekti, kas tiecas savienoties. Tas liecināja, ka uz tiem iedarbojas kāda lielāka objekta gravitācija.

Kopš tā laika argumenti par labu planētas eksistencei ir kļuvuši tikai spēcīgāki. Piemēram, pētījumā, kas nesen publicēts zinātniskajā žurnālā “The Astronomical Journal”, zinātnieki aplēsuši, ka no 500 dažādām iespējām šī planēta varētu neeksistēt tikai vienā gadījumā.

Tiesa, joprojām astronomiem vēl ir vajadzīgi daudzi pierādījumi, lai droši varētu teikt, ka noslēpumainā planēta patiesi eksistē.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu