€130 miljoni un deputāta mandātu tirgošana: mediju uzmanībā nonācis Žirinovskis (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vladimirs Žirinovskis
Vladimirs Žirinovskis Foto: AFP / Scanpix

Krievijas odiozā politiķa Vladimira Žirinovska vadītā Krievijas Liberāli demokrātiskā partija (KLDP) ilgstoši tirgojusi Krievijas Valsts domes deputāta mandātus, savukārt Žirinovska ģimenei pieder nekustamie īpašumi 9,8 miljardu rubļu (130,5 miljoni eiro) vērtībā, secināts izdevuma “Projekt” veiktajā izmeklēšanā.

Kā noskaidrojis “Projekt”, aptuveni trešdaļa KLDP Valsts domes frakcijas deputātu ir “komerciālie deputāti”, kas mandātus iegādājušies par naudu.

Viens no bijušajiem frakcijas deputātiem stāsta, ka iekļaušana KLDP vēlēšanu sarakstā kandidātiem, kas jau iepriekš partiju pārstāvējuši parlamentā, maksā 100 līdz 200 miljonus rubļu (1,3 līdz 2,6 miljonus eiro).

Savukārt deputātiem, kas kandidē pirmo reizi, vieta sarakstā izmaksā 400 miljonus rubļu (5,2 miljonus eiro) vai pat vairāk.

Samaksu par iekļūšanu parlamentā “komerciālie deputāti” pēc tam varot veikt vai nu skaidrā naudā turpat Valsts domē, vai arī pārskaitot naudu uz kādu no partijai pietuvinātajām organizācijām.

“Projekt” izmeklēšanā arī noskaidrots, ka ikvienam KLDP biedram ir pienākums finansiāli atbalstīt partiju, neskatoties uz to, ka visas Valsts domē ievēlētās partijas saņem finansējumu no Krievijas budžeta.

“Projekt” arī noskaidrojis, ka Žirinovskim un viņa ģimenei pieder nekustamie īpašumi 9,8 miljardu rubļu vērtībā.

Starp šiem īpašumiem ir 19 dzīvokļi un nedzīvojamās telpas kādā dzīvojamajā ciematā Piemaskavā.

Žirinovsku ģimenei un tai pietuvinātām personām pieder arī mājas, dzīvokļi un viesnīca Spānijā, kā arī nekustamie īpašumi Maskavā un Sočos.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu